Ardı arkası kesilmiyor: Altınok ile ilgili bir skandal daha patladı

Ardı arkası kesilmiyor: Altınok ile ilgili bir skandal daha patladı
Gazeteci Yavuz Selim Demirağ, Cumhur İttifakı'nın ABB Başkan Adayı Turgut Altınok’un üniversite diplomasının sahte olduğunu ve baroda da kaydının olmadığını öne sürdü.

Gazeteci Yavuz Selim Demirağ, Flash TV'de katıldığı programda, Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı AKP'li Turgut Altınok'un diplomasının sahte olduğunu iddia etti.

Demirağ, Turgut Altınok’un üniversitede avukatlık bölümünü 33 günde bitirdiğini ve diplomasının sahte olduğunu belirtti.

Demirağ, programda yaptığı açıklamada, "Bizim siyasilerin hep diplomaları tartışılıyor ya. Turgut Altınok yazdırmış kendisini yok, 'hukuk fakültesini bitirdi' diye. Zaten Kalaba Lisesi'ni dışarıdan bitirmiş. 98'de kaydını yaptırmış üniversiteye. Azarbaycan devleti daha sonra o üniversiteyi kapattı. 98'de 33 günde diploma alıyor. Sonra da yazdırmış, mesleği de avukat. Baroda kaydı yok. Diploma sahte. Ne diyeyim daha?" şeklinde konuştu.

BERNA LAÇİN DE KONUYU AÇMIŞTI

Daha önce, Altınok'un adaylığı konuşulurken Oyuncu Berna Laçin, Turgut Altınok’un diplomasını sorgulamıştı ve Laçin, belediye başkanının Azerbaycan Üniversitesi mezunu olduğunu, üniversitenin 1997 yılında kurulduğunu yazmıştı.

“Dikkatimi çekti” diyerek paylaşım yapan Laçin, “Demek 40 yaşından sonra gidip oradan almış diplomasını” demişti.

Laçin’in söz konusu paylaşımı şöyleydi:

“AKP Ankara adayı Turgut Altınok olmuş. Kendisi Uluslararası Azarbeycan Üniversitesi'nden mezun olmuş. Bu özel üniversite 97’de kurulmuş ve sınav gerekmeden para ile gidip kayıt olunabiliyor. Altınok, 1957 doğumlu. Dikkatimi çekti. Demek 40 yaşından sonra gidip oradan almış diplomasını. İnternet bilgisi bu şekilde. Zaten belediye başkan adaylığı için lise diploması yeterli. Ha, diplomayı dert eden bir ülke değiliz zaten genel olarak.”

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar