Sanatçı Zülfü Livaneli İstanbul’da oy vereceği adayı açıkladı

Sanatçı Zülfü Livaneli İstanbul’da oy vereceği adayı açıkladı
Yazar ve siyasetçi Zülfü Livaneli, 1994 seçimlerine değinerek İstanbul'da desteklediği adayı açıkladı.

Ünlü müzisyen ve siyasetçi Zülfü Livaneli, 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçimlere ilişkin çarpıcı bir paylaşımda bulundu.

Livaneli, 1994 yerel seçimlerini hatırlatarak, İstanbul halkını seslenerek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'na destek çağrısında bulundu.

Livaneli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Değerli dostlar, çok önemli bir seçim dönemindeyiz. Tam otuz yıl önce sağ-sol ayrımı çok keskindi. Bütün ikna ve birleşme çabalarıma karşın seçime üç sol parti girdi. En fazla oyu almamıza rağmen bizi böldüler. Ankara, İstanbul başta olmak üzere pek çok belediye Refah’a geçti. Otuz yıl sonra aynı yanlışın tekrarlanmaması için akl-ı selim sahibi tüm İstanbulluları Pazar günü sandığa gitmeye ve Ekrem İmamoğlu’na oy vermeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

zulfu.jpg

27 MART 1994 SEÇİMLERİ

27 Mart 1994 tarihinde gerçekleşen seçimlere de değinen Livaneli, o dönemki çekişmeli sürece dikkat çekti. Sosyaldemokrat Halk Partisi'nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olan Livaneli, Refah Partisi'nin adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın ardından üçüncü sırada yer almıştı. Ancak bu deneyimin tekrarlanmaması gerektiğini vurgulayan Livaneli, İstanbul'un geleceği için bilinçli tercihlerin önemine işaret etti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar