Sosyal medyada gündem oldu: 7 günde 5 kilo verdiriyor!

Sosyal medyada gündem oldu: 7 günde 5 kilo verdiriyor!
Sosyal medyada 7 günde 5 kilo verdirdiği ifade edilen kür gündem oldu. İşte 7 günde 5 kilo verdiren kürün tarifi...

Sosyal medyada büyük yankı uyandıran ve zayıflamaya yardımcı olduğu iddia edilen bir kür tarifi hakkında detaylar ortaya çıktı. Kullanıcılar arasında büyük ilgi gören bu tarif, iddialara göre 7 günde 5 kilodan daha fazla kilo vermeyi sağlıyor. İşte, dikkat çeken bu zayıflatan kür tarifinin malzemeleri ve yapılışı:

pexels-ryan-baker-129574.jpg

MALZEMELER

1 bardak süt

1 tutam zerdeçal

Göz kararı yeşil çay

1 dilim limon

YAPILIŞI

Eğer yeşil çay yaprakları mevcutsa, sütü, limonu ve yeşil çay yapraklarını birlikte kaynatın. Yeşil çay yaprakları yoksa sallama çay kullanabilirsiniz. Kaynattıktan sonra süzün ve içine bir tutam zerdeçal ekleyerek karıştırın. Her gün düzenli olarak içilmesi önerilen bu karışımın, fazla kiloları olanlar için haftada en az 5-6 kg, orta kilolu olanlar için ise 2-3 kg kaybettirdiği iddia ediliyor.

pexels-karl-solano-6220708.jpg

Metabolizmayı hızlandırdığı belirtilen bu kürü deneyenlerin sonuçları oldukça dikkat çekici. Örneğin, 67 kilogram olan bir anne, 13 gün içinde 7 kilogram verdiğini belirtmiş. Ancak, tarifin ağız tadına uygun olmadığını düşünenler için alternatif kürlerin denenebileceği de belirtiliyor.

Uzmanlar ise, bu tarz hızlı kilo kaybı yöntemlerinin sağlıklı olmadığını ve uzun vadede sorunlara yol açabileceğini hatırlatıyorlar. Bu tarz kürlerin mutlaka uzman bir doktor gözetiminde denemeleri gerektiğini vurguluyorlar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar