Son dakika... İYİ Parti'nin Ankara adayı belli oldu: Dikkat çeken Kılıçdaroğlu detayı

Son dakika... İYİ Parti'nin Ankara adayı belli oldu: Dikkat çeken Kılıçdaroğlu detayı
İYİ Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım oldu. Kılıçdaroğlu detayı dikkat çekti.

ANKARA ADAYI BELLİ OLDU

Yerel seçimlere yönelik çalışmalar tüm hızıyla sürerken, merakla beklenen İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağı sorusu nihayet yanıt buldu.

ismail-saymaz.jpg

ANKARA ADAYI BELLİ OLDU: KILIÇDAROĞLU'NUN BAŞDANIŞMANIYMIŞ

Gazateci İsmail Saymaz'ın sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşıma göre İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım oldu. Saymaz paylaşımında; "İYİ Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım oldu. Yıldırım’ın adaylığı çarşamba günü açıklanacak. Eski Ankaragücü Başkanı Yıldırım, Kılıçdaroğlu’nun danışmanıydı. Yıldırım’ın adı 2014 ve 2019 seçimlerinde CHP’nin Ankara adaylığı için geçmişti." ifadelerini kullandı.

cengiz-topel-yildirim.png

CENGİZ TOPEL YILDIRIM KİMDİR?

Yıldırım, 1964 Nevşehir Kozaklı doğumlu olmasına karşın tüm yaşamını Ankara’da geçirmiş bir isim. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun olan ve bir anlamda Mülkiyeli olan Yıldırım, başkent gündemine Ankaragücü ile çıktı. Ankaragücü yönetiminde, Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ekibi ile mücadelesiyle öne çıktı. Gökçek’e karşı yönetimi kazandı.

Daha sonra Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in Ankara Ticaret Odası (ATO) seçimlerine katıldığı dönemde yine sahnedeydi. ATO’da daha sonra FETÖ’cü ekip olarak bilinen isimlere karşı da mücadele verdi. Şu anki ATO Başkanı Gürsel Baran’ın seçimleri kazanması için destek verdi.

Ardından yerel seçimleri öncesinde siyasete yöneldi ve CHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ismi yoğun olarak geçmeye başladı. Bir dönem adaylığının kesinleştiği yönünde bilgiler gelmesine karşın aday olmadı, ilçeler için getirilen önerileri de kabul etmedi.

Uzun süre eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Başdanışmanlığını” da yapan Yıldırım, özellikle İç Anadolu bölgesinde çalışma yaptı.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar