Son dakika... İYİ Parti'de toplu istifa!

Son dakika... İYİ Parti'de toplu istifa!
Yerel seçimlerde CHP ile iş birliği yapma taraftarı olan İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan ve 5 İBB Meclis grubu üyesi istifa ettiğini açıkladı.

İYİ Parti içindeki istifalar ve partinin kararlarına yönelik krizlerin ardı arkası kesilmiyor. Partide bir dizi skandalın yaşandığı süreçte İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili İbrahim Özkan ve İBB Grubu üyeleri Bora Kılıç, Oğuz Sarul, Sinan Gümüş, Uluer Kaya ve Yakup Fındık, istifa ettiklerini açıkladı.

Özkan, İYİ Parti'nin 81 ilde kendi adaylarıyla seçime girmesi kararını anımsatarak, bu karara saygı duyduklarını ancak İstanbul ve Ankara'da iş birliğinin devam etmesi gerektiğini belirtti. 2019 yerel seçimlerinde İstanbul ve Ankara'nın alınmasının önemine vurgu yaparak, bu durumun hem muhalefet hem de seçmen için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu dile getirdi.

Özkan, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in CHP'li belediyelerin hizmetlerinden memnun olmadığı yönündeki açıklamalarına da değindi. İlkeli siyasetin samimi ve açık fikirli olmayı gerektirdiğine dikkat çekerek, söylem ve eylemlerin güven vermesi gerektiğini ifade etti. Özkan, bir yıl önce Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilen kişiler için bugün 'belediyeleri yönetemezler' şeklindeki ifadelerin ilkeli siyasetle örtüşmediğini, halka güven vermediğini belirtti.

iyi-partiye-ibrahim-ozkan-soku-8-meclis-uyesinden-7si-ozkani-istedi-rdag.webp

YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar