Eda Nur Gezer'in ölümüne ilişkin kusuru tespit edilen 4 kişinin ihracı istendi

Eda Nur Gezer'in ölümüne ilişkin kusuru tespit edilen 4 kişinin ihracı istendi
İBB Küçükçekmece'deki sahil parkında yapılan kazı çalışması sonrasında oluşan su birikintisine düşen Eda Nur Gezer'in ölümüne ilişkin başlattığı tahkikatı tamamlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Küçükçekmece sahil parkında yaşanan trajik kaza sonrasında başlattığı tahkikatı tamamladı.

Belediye, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ile İBB iştiraki Ağaç AŞ görevlileri hakkında zafiyetin araştırılarak raporlandığını açıkladı.

Tahkikat sonucunda, Ağaç AŞ'nin işçi statüsündeki personelinin İBB'ye bilgi vermeden işlem yaptığı tespit edildi. Bu çerçevede, Ağaç AŞ'de görevli makine teknikeri, kepçe operatörü, tesisat ustası ve 2. Bölge Şefi hakkında ihraç kararı önerildiği belirtildi. İBB Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı görevlilerinin ise olaydan iki gün önce saha incelemesi sırasında su birikintisi tespit etmelerine rağmen, talimatla ilgili süreci takip etmemeleri nedeniyle uyarı ve kınama cezaları almaları gerektiği ifade edildi.

İBB'nin yapmış olduğu açıklamada, su birikintisi nedeniyle yaşanan trajik olayın ardından Ağaç AŞ'nin işçi statüsündeki çalışanlarının eylemlerinin şirket disiplin yönergesine aykırı olduğu ve bu nedenle tesis edilmesi gereken hüküm için soruşturma raporunun Ağaç AŞ Genel Müdürlüğü Disiplin Kuruluna gönderileceği belirtildi.

İdari sorumluluğun da araştırıldığı açıklamada, Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü görevlilerinin, su birikintisi nedeniyle yaşanan olaya dair haberdar edilmedikleri ve olayın gelişimi sırasında bulunmadıkları tespit edildi. Bu kapsamda, Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Şube Müdürü, Teknik Müdür Yardımcısı ve Küçükçekmece Bölge Şefi'nin alması gereken disiplin cezaları belirlendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar