İYİ Parti'de 'arka kapı diplomasisi' patlak verdi: Daha Dün partiye gelmişsiniz...

İYİ Parti'de 'arka kapı diplomasisi' patlak verdi: Daha Dün partiye gelmişsiniz...
İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'ın ve İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural "CHP ile arka kapı diplomasisi" konusu üzerinden birbirine girdi.

İYİ Parti İBB Meclisi Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, CHP ile yapılması gerektiğini savunduğu ittifakla ilgili açıklamalarıyla gündeme gelmişti.

Özkan, "CHP ile arka planda görüşmeler yapıyorduk" diyerek, "İstanbul'da kazanılması gereken bir yerde 3 ilçe belediyesi, 25 büyükşehir belediye meclis üyesi ve CHP'li ilçe belediyelerinde birer başkan yardımcılığı konusunda temaslarımız vardı. Buğra Kavuncu, 'Beşiktaş'ı bile alsak işbirliği yapmayacağız' dedi" ifadelerini kullandı.

Bu tartışmalı açıklamalara ilk tepki eski MHP'li İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural'dan geldi. Hangi sıfat ve yetkiyle bu pazarlıkların yapıldığını sorgulayan Vural, "Parti tüzel kişiliğinin kararı nerede? Kimle pazarlık yaptın? Partinden yetki aldın mı? Babalarının malı gibi davranıyorsunuz" dedi.

Bu tepkiler sonrası Özkan, Vural'ı eleştirdi ve İYİ Parti'ye yeni katılan Vural'in parti içinde neredeyse hiçbir süreci bilmediğini, genel başkan yardımcılığını bile garanti etmeden İYİ Parti'yi profilinde belirtmediğini ifade etti. Kendisi için İYİ Parti'nin kuruluşundan bu yana aktif rol aldığını ve Vural'ın bu konuda yorum yapma yetkisinin olmadığını vurguladı.


YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar