Ermenistan Başbakanı Paşinyan ezber bozdu: Türkler Ermenilere soykırım yapmadı!

Ermenistan Başbakanı Paşinyan ezber bozdu: Türkler Ermenilere soykırım yapmadı!

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 1915 olaylarına dair dikkat çekici bir açıklamada bulunarak, sözde soykırım iddiasının Sovyetler Birliği tarafından ortaya atıldığını söyledi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, son zamanlarda yaptığı cesur açıklamalarla gündem yaratmaya devam ediyor. Paşinyan, basına kapalı bir toplantıda 1915 olaylarına dair alışılmadık bir görüş sundu.

Toplantıda Paşinyan, 1915 olaylarının soykırım olarak nitelendirilemeyeceğini belirtti. "Ermenilere karşı bir soykırım yaşanmadı" diyen Paşinyan, Türkiye'yi suçlamaktan kaçındı ve soykırım iddiasının Sovyetler Birliği tarafından ortaya atıldığını ifade etti.

Paşinyan, "Soykırım iddiası, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkileri bozmak amacıyla SSCB tarafından uydurulmuştur" dedi.

press-conf-1.webp

"ERMENİ HALKI, ENTRİKA VE YALAN VAATLERİN KURBANI OLDU"

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 1915 olaylarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu büyük trajedi Birinci Dünya Savaşı sırasında meydana geldi. Yüzyıllar önce devletini kaybeden ve vatansız kalan Ermeni halkı, entrikalar ve yalan vaatlerin olduğu jeopolitik saldırıların kurbanı oldu," dedi.

Paşinyan, "Ermeni soykırımı" iddiasının Türkiye-Ermenistan ilişkilerini bozmak amacıyla uydurulduğunu belirterek, "Soykırım iddiası, SSCB'nin jeopolitik kaygıları yüzünden Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkileri kötüleştirmek için icat edilmiştir," ifadelerini kullandı.

fgd.jpg

Soykırımın bir ölüm cezası olmadığını vurgulayan Paşinyan, Ermeni halkının kayıp vatanlarını aramaktan vazgeçmesi gerektiğini söyledi. "Çünkü biz vaat edilen toprakları, süt ve bal akan vatanı bulduk. Bizim için mağdurları anmak, rekabetçi, hukuki, düşünceli ve yaratıcı politikasıyla soykırımın tekrarını engelleyebilecek Ermenistan Cumhuriyeti karşısında kaybedilen değil, bulunan gerçek vatanı simgelemelidir," şeklinde konuştu.

jgh.png

th.jpg

İlgili Haberler