Son dakika...Hatay'da deprem!

Son dakika...Hatay'da deprem!
Binlerce kişinin enkaz altında can verdiği, çok sayıda binanın yerle bir olduğu felaketi yaşayan Hatay bir kez daha sallandı.

6 Şubat depremlerinde felaketi yaşayan Hatay sallanmaya devam ediyor. Hatay’ın Samandağ ilçesinde 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem sonrası ilk açıklama ise AFAD’dan geldi. AFAD, depremin derinliğini ise 6,04 kilometre olarak açıkladı.

ututu.jpg

Hatay’daki depreme ilişkin açıklama yapan Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 3,9 olarak açıklarken derinliğinin 5 kilometre olduğunu ifade etti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay, en çok yıkımın yaşandığı ve en fazla can kaybının yaşandığı iller arasında ilk sırada yer almıştı.

“ÖLÜDENİZ FAYI KIRILIRSA HATAY YİNE YIKILIR”

Deprem uyarıları ile dikkatleri üzerine çeken Prof. Dr. Süleyman Pampal, yakın zamanda Hatay’ı işaret ederek 7 büyüklüğünde deprem uyarısı yaparak şunları söylemişti:

6 Şubat depremlerinde bu fay Hatay Kırıkhan’a kadar kırıldı. Bu coğrafyada en yıkıcı ve en sık deprem olan fay budur. Şimdi o fay kırılmaya başlayacak. Çünkü oraya da stres yüklendi. O başlarsa maalesef Hatay yeniden yıkıcı bir deprem yaşayacak. Bunu düşünerek o depremlere dayanacak şekilde Hatay’ı yeniden inşa etmemiz gerekiyor. Çünkü bu büyük depremler çok uzak değil ve çok yıkıcı olabilir. Ölüdeniz Fayı kırılırsa 7’den büyük deprem olur, Hatay yine yıkılır.

ekran-goruntusu-2024-03-05-103303.png

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar