Ahmet Ercan Çanakkale depremi sonrası haritayla işaret etti 7,4’lük bir depreme gebe

Ahmet Ercan Çanakkale depremi sonrası haritayla işaret etti 7,4’lük bir depreme gebe
Daha önce 24 günde 150 kez sallanan Çanakkale dün akşam bir kez daha sallandı. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Çanakkale depremi sonrası korkutan bir uyarı yaptı.

Deprem ülkesi Türkiye’de artçılar devam ederken Çanakkale’de meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki deprem çevre illerde de hissedildi.

6 Şubat depremlerinin ardından Türkiye sallanmaya devam ediyor. Son haftalarda Bursa, Çanakkale, Gemlik Körfezi’nde meydana gelen artçı depremlerin sayısı büyük oranda arttı. Büyüklükleri en az 4 olan depremlerin her biri olası deprem beklenen İstanbul’da da hissedildi.

Son olarak dün akşam saatlerinde Çanakkale Yenice bir depremle daha sallandı. AFAD depremin büyüklüğünü 4,9, derinliğini ise 10.44 kilometre olarak açıkladı.

Depremlere ilişkin uyarı ve açıklamaları ile dikkat çeken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Çanakkale depremi sonrası kritik bir açıklama yaparak uyardı.

Yenice Seyahati, 2024 - Tripadvisor

“7,4’LÜK BİR DEPREME GEBE”

Sosyal medya hesabı X üzerinden harita ile bir açıklama yapan Ercan Yenice, Kalkım, Altınoluk arasında deprem boşluğu olduğuna dikkat çekerek “Bugün Yenice-Karasu’da, 14 km’lik odakta M4,9’luk deprem burada biriken gerginliğin bir belirtisidir. Bu aralık M6,8 ile M7,4 arasında bir depreme gebedir” uyardı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan İstanbul'da da hissedilen depremle ilgili açıklama - Elips Haber

“EDREMİT KIRIĞIYLA BİRLEŞTİ”

Ercan, bölge üzerindeki tehlikeyi ise şöyle açıkladı: Bursa, M. Kemalpaşa, Ulubat, Manyas, Gönen üzerinden Yenice’ye sarkan Kuzey Anadolu Kırığının en güney kolu Edremit kırığıyla Akçay batısında birleşerek Bababurnu’na uzanmaktadır. Bu kırık üzerinde 1964 Manyas, 1964 Gönen, 1953 M7,2 depremleri olmuştur.

ty.jpg

24 GÜNDE 150 KEZ SALLANDI

4 Şubat’tan itibaren artçıların arttığı Çanakkale’nin Biga ilçesinde 24 günde toplamda 150 deprem meydana geldi. 48 saatte aynı noktada 60 kez sallanmıştı.

Artçılar “Büyük depremin habercisi mi?” sorusunu akıllara getirerek endişeleri yeniden artırdı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar