Son dakika... Ali Yerlikaya'dan kilise saldırısıyla ilgili flaş açıklama

Son dakika... Ali Yerlikaya'dan kilise saldırısıyla ilgili flaş açıklama
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sarıyer'de yer alan Santa Maria Kilisesi'nde silahlı saldırı düzenleyen iki katil zanlısının yakalandığını açıkaldı.

Sarıyer'deki Santa Maria (Aziz Meryem) Kilisesi'nde 1 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıda yeni bir gelişme daha yaşandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile asayiş ve ilçe emniyet ekipleri, kilisedeki ayin esnasında yapılan silahlı saldırının şüpheliler 24 saat geçmeden yakalandı.

bakan-yerlikaya-sariyer-deki-kilise-saldirisinda-16790560-2367-m.jpg

KATİL ZANLILARI YAKALANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımda 2 katil zanlısının yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya paylaşımında, "Bu sabah Sarıyer Santa Maria Kilisesinde pazar ayini sırasında Tuncer Cihan isimli vatandaşımızın ölümüne neden olan 2 katil zanlısı yakalanmıştır. Failleri tespit edip yakalayan İstanbul Emniyetimizi ve kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımızın ailesine ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum." sözlerini kullandı.

BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son gelişmeleri açıkladı. Yerlikaya açıklamasında, 30 ayrı adrese yapılan operasyonda saldırıyla bağlantılı 47 kişinin gözaltına alındığını, 2 saldırganın ise IŞİD'ci olduklarının değerlendirildiğini bildirdi. Saldırganların yabancı uyruklu olduklarını aktaran Yerlikaya, şahısların Tacikistan ve Rusya uyruklu olduklarını aktardı. Bakan zanlıların ifadelerinin alındığını kaydetti. Yerlikaya, "Gün boyu emniyet mensuplarımız 30'dan fazla baskın düzenledi. 47 şahıs gözaltına alındı.Cinayet zanlısı 2 şahıs yakalandı. Biri Tacikistanlı diğeri Rusyalı olan bu zanlıların IŞİD''li olduklarını değerlendiriyoruz." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar