Son asgari ücreti bilen isim yeni rakamı verdi: İşte yapılacak zam oranı!

Son asgari ücreti bilen isim yeni rakamı verdi: İşte yapılacak zam oranı!
Aralık ayının sonuna gidilirken işçi ve işverenlerin aklındaki en büyük soru 2023 yılında asgari ücrete yapılacak olan zamın ne olacağı. Prof. Dr. Cemal Zehir, Temmuz ayında asgari ücrete yapılan ara zam tahmininin doğru çıktığını belirterek yeni bir tahminde bulundu.

SON ASGARİ ÜCRETİ BİLEN İSİM YENİ RAKAMI VERDİ: İŞTE YAPILACAK ZAM ORANI!

Ekonomist Prof. Dr. Cemal Zehir, A Haber''de katıldığı bir programda bir önceki asgari ücrette yaşanacak artışı doğru tahmin ederek yeni rakamın 5500 lira olacağını iddia etmişti. Asgari ücret tahmini doğru gerçekleşen Zehir, 2023 yılı için yeni tahminini açıkladı. Asgari ücretin 300 doların altına düştüğünü belirten Zehir "Ciddi bir refah kaybı yaşıyoruz enflasyon nedeniyle. Benim tahminim 8 bin lirayla 8 bin 250 lira arası. 422 doların üzerinde bir fiyatla seçime gidileceğini düşünüyoruz. İşveren tarafı da 7 bin 50 civarında bir asgari ücret istiyor. Burada yine refah payı artışını Cumhurbaşkanımız yapacaktır. Belki 200 lira olabilir." sözleriyle yeni tahminini açıkladı. 

TÜRK-İŞ PAZARLIĞA OTURACAĞI MİNİMUM RAKAMI AÇIKLADI

Asgari Ücret Tespit Komisyonu''nun yapacağı toplantıların öncesinde Türk-İş''ten açıklama gelmişti. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, "Herkes bir rakam açıklıyor. Açlık sınırı 7 bin 785 lira. Pazarlık bu sınırdan başlayacak. Vergiyle ilgili düzenleme yapılmalı" ifadelerini kullanmıştı.

ASGARİ ÜCRET NEYE GÖRE BELİRLENİYOR?

Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Komisyon, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında teamül üzerine aralık ayında dört kez toplanıyor.
Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar