Asgari ücrette ilk toplantı gerçekleşti! Asgari ücret ne kadar oldu? İlk rakamı açıkladılar?

Asgari ücrette ilk toplantı gerçekleşti! Asgari ücret ne kadar oldu? İlk rakamı açıkladılar?
Milyonlarca vatandaşın ve işverenin merakla beklediği Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı gerçekleşti. Herkesin gözü kulağı toplantıdan çıkacak olan ilk rakamdı. Asgari ücrette ilk rakam belli oldu.

ASGARİ ÜCRETTE İLK RAKAM BELLİ OLDU

Milyonların gözü kulağı bugün ilk toplantısının gerçekleştirği Asgari Ücret Tespit toplantısındaydı. Saat 14.00''te başlayan toplantıda ilk rakamın ne çıkacağı merakla beklendi.

Artan enflasyon ve gelen zamlar asgari ücretlinin belini iyice büktü. Toplantı öncesi ise ortaya TÜRK-İŞ genel başkanının rakamı konuşuldu.  TÜRK İŞ GENEL Başkanı asgari ücretin 7 bin 785 lira taban fiyattan konuşulması gerektiğini söylemişti. Peki Asgari ücret ne kadar oldu? Toplantıdan çıkan ilk asgari ücret rakamı ne?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; 2023 Yılında Geçerli Olacak Asgari Ücreti Belirleme Çalışmaları Kapsamında başlatılan araştırma sonuçları açıklandı. Açıklamada, ''''İşçi ya da işveren olmayan çeşitli mesleklerden vatandaşların oluşturduğu kamuoyunun 2023 yılı asgari ücreti için ortak beklentisi 7 bin 845  lira oldu'''' denildi.

Son hesaplamalara göre ise sgari ücrete Ocak ayında yapılacak zamla mevcut durumda 5 bin 500 lira olan asgari ücret net 8 bin 250 lira seviyelerine yükselmiş olacak.

İKİNCİ TOPLANTI 14 ARALIK''TA

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısı 7 Aralık 2022 tarihinde gerçekleşmiş oldu. İkinci toplantı ise 14 Aralık 2022 tarihinde gerçekleşecek.

DİSK DE BEKLENTİSİNİ AÇIKLADI

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da asgari ücret rakamını açıkladı. Konfederasyonun Beşiktaş''taki genel merkezinde DİSK-AR tarafından hazırlanan bilgileri gazetecilere sundu.

Asgari ücretin ortalama ücret olduğu gerçeğinin unutulmamasını isteyen Çerkezoğlu, "Gerek yüksek enflasyon, gerek yoksulluk sınırı, gerek gıda fiyatları artışı ve gerekse ekonomik büyüme dikkate alındığında asgari ücret en az net 13 bin 200 lira olmalıdır" ifadelerini kullandı.

YÜZDE 50 ÜZERİNDE OLMASI BEKLENİYOR

Gerek ekonomideki zamlanmalar gerek TÜİK''in enflasyon rakamları göz önünde bulundurulduğunda ise Asgari Ücret''e yansıması gereken zammın yüzde 50''nin üzerinde olması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar