Enflasyondan sonra belli oldu: İşte canlı yayında açıklanan yeni asgari ücret

Enflasyondan sonra belli oldu: İşte canlı yayında açıklanan yeni asgari ücret
TÜİK'in açıkladığı enflasyon verisi sonrası memur, emekli ve asgari ücretliye verilecek maaş zammı merak edilirken, canlı yayına katılan Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz, asgari ücretlinin alacağı maaş zammını 'kesin gibi' diyerek paylaştı.

ENFLASYON SONRASI CANLI YAYINDA AÇIKLANDI: İŞTE YENİ ASGARİ ÜCRET

Türkiye İstatistik Kurumu, kasım ayına ait enflasyon verilerini paylaştı. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, enflasyon aylık yüzde 2,88 artarken, yıllık yüzde 84,39''a yükseldi. 

Enflasyon verisi sonrası 20 milyona yakın asgari ücretlinin ocak ayında alacağı maaş zammı ise yüksek sesle tartışılmaya başlandı. Gerek hükümet, gerekse de muhalefet tarafından ortaya pek çok rakam atılırken, asgari ücrete ilişkin son tahmin ise Haber Global ekranlarına konuk olan Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz''dan geldi.

''''Yüzde 40 ila yüzde 50 oranında bir zam kesin gibi'''' diyen Yılmaz, şunları söyledi:

"Aralık ayında yüzde 3''lük gibi bir enflasyonun geleceğini öngörürsek son 6 aydaki enflasyon rakamlarına baktığımız zaman yüzde 16''lık bir fark geliyor." diyen Yılmaz, enflasyon payına refah payının da ekleneceğini belirterek, yüzde 40 ile 50 arası bir zam yapılmasının gündemde olduğunu söyledi.

2 BİN 200 TL''LİK ARTIŞ MASADA

Yılmaz, "Asgari ücret şu anda 5 bin 500 TL. Yüzde 40 zam yapılırsa 2 bin 200 TL''lik bir artış ile 7 bin 700 TL olur" ifadelerini kullanırken, Türk-İş Başkanı''ndan gelen ''krmızı çizgi'' açıklamasının da dikkate alınması gerektiğini belirtti.

Yılmaz, açıklamasının devamında "Bana göre yaklaşık yüzde 50''lik bir zam oranıyla 2023 asgari ücreti 8 bin TL ile 8 bin 500 TL arasında bir olacaktır" diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar