Akra Caz Festivali dünya müziğinden ünlü isimlerini ağırlayacak

Akra Caz Festivali dünya müziğinden ünlü isimlerini ağırlayacak

Antalya'da caz ve dünya müziğinin önde gelen isimlerini bir araya getirecek olan "7. Akra Caz Festivali", 24 Mayıs'ta başlıyor.

Akra Otel'in açık hava sahnesinde düzenlenecek olan festival, çeşitli müzik tarzlarını bir araya getirerek izleyicilere unutulmaz anlar yaşatacak. Festivalin kapanışı ise ünlü piyanist Fazıl Say'ın iki konseriyle 11-12 Haziran'da gerçekleşecek.

Festivalin açılışını, Küba, Porto Riko, Akdeniz ve Fransız ritimlerini cazla harmanlayan, Latin, salsa ve swing melodileriyle tanınan Dany Brillant yapacak. 26 Mayıs'ta ise trompetin önde gelen isimlerinden Ibrahim Maalouf, "Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel Ange" projesiyle sahne alacak.

29 Mayıs'ta, dünya çapında tanınan saksafon sanatçısı Igor Butman ve Moskova Caz Orkestrası, Rus caz sanatçısı Larisa Dolina'nın katılımıyla unutulmaz bir konser verecek. Festivalin dikkat çeken diğer bir ismi ise 31 Mayıs'ta sahne alacak olan Azerbaycanlı piyanist ve şarkıcı Aziza Mustafa Zadeh olacak. Kendisine bas gitarist Ralf Cetto ve vurmalı çalgılar ustası Simon Zimbardo eşlik edecek.

Kerem Görsev, yeni albümü "Lost Ghost"un Türkiye prömiyerini 1 Haziran'da gerçekleştirecek. Şarkıcı ve söz yazarı Judith Hill ise 6 Haziran'da izleyicilerle buluşacak. Ödüllü saksafoncu ve besteci Nubya Garcia, 8 Haziran'da cazseverlere müzik ziyafeti sunacak.

FESTİVALDE BİRÇOK İSİM SAHNEDE OLACAK

Festival boyunca, Ferit Odman, Volkan Hürsever, Engin Recepoğulları, Barış Doğukan Yazıcı, Bulut Gülen, Eggmann Quartet, Esra Gürçay Quintet, Dila Bahar Quartet, Akra Jazz Band, Cem Tuncer, Serdar Barçın, Ozan Çelikel, Barış Dağhan ve Yekta Kopan gibi birçok önemli isim de sahne alacak.