Kış lastiği fiyatlarına zam! 2 binden başlıyor 9 bine kadar çıkıyor

Kış lastiği fiyatlarına zam! 2 binden başlıyor 9 bine kadar çıkıyor
Zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık tarihinde başladı. Gelen zamlardan lastik fiyatları da nasibini aldı. Geçen yıl 400 liraya takılan lastiklerin bu yıl açılış fiyatı 600 liradan başladı. Lastik fiyatları ise aracın modeli ve ebatına göre 2 bin ile 9 bin arasında değişiyor.

KIŞ LASTİĞİ FİYATLARI DUDAK UÇUKLATTI

Kış lastiğinin kullanımı yolcu ve eşya taşıyan tüm taşıtlarda zorunlu kılındı. Sürücüler, 1 Aralık ile 1 Nisan arasındaki dönemde kış lastiğini takmak zorunda. Takılmadığı takdirde sürücülere 776 lira para cezası kesiliyor. Trafikte kış lastiği denetimleri devam ediyor.

9 BİNE KADAR ÇIKIYOR

Kış lastiği fiyatları da ne yazık ki zamlardan payına düşünü aldı. Öyle ki kış lastiklerinin fiyatları iki hafta içinde yüzde 40 oranında zamlandı. Fiyatlar geçen yıla göre 2 kat arttı. Sürücüler ise zam endişesi ile 1 Aralık öncesinde oto sanayicilerde kuyruk oluşturmuştu. Kış lastiği fiyatları 2 bin liradan başlayıp 9 bine kadar çıkıyor.

Tebliğe göre, Türkiye''de tescil edilmiş olsun veya olmasın, şehirlerarası kara yollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan 4 aylık dönemde kış lastiği kullanılması zorunlu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar