Son 6 ay içerisinde talep patladı! Altının yerini almaya hazırlanıyor

Son 6 ay içerisinde talep patladı! Altının yerini almaya hazırlanıyor
Altın fiyatlarındaki artış devam ederken vatandaşlar düğünlerde yeni bir yol izlemeye karar verdi. Artık altın yerine gümüş tercih ediliyor.

Türkiye'de düğünlerin vazgeçilmezi olarak kullanılan fakat fiyatı son bir yılda yüzde 70'in üzerinde artan altın tahtını gümüşe bırakmaya hazırlanıyor. Son dönemin en güçlü yatırım araçlarından biri olan gümüş artık kuyumcuların vitrinlerinde de yerini almış durumda.

Düğünlerin vazgeçilmezi altının fiyatı cep yakınca gümüşe rağbet arttı. Vatandaşlar, sertifikayla satılan 50, 100, 250, 500 gramlık külçe gümüşleri doğum, düğün gibi dönemler için hediyelik takı olarak almaya başladı.

GÜMÜŞ BİR TAKI ARACI OLARAK KULLANIMI BAŞLADI

Gramı 790, çeyrek fiyatı ise 1.300 TL'ye kadar ulaşan altın fiyatları özellikle hediyelik olarak bütçeyi zorlamaya başlayınca külçe gümüşler öne çıkıp dikkat toplamaya başladı. 10, 20, 50, 100, 250, 500 gram ve 1 kg'lık külçeler halinde satılan gümüş, yatırım aracı olmasının yanı sıra hediyelik olma yılında da hazırlıklara başlamış durumda. Külçe gümüşün doğum, ev hediyesi, doğum günü gibi hediyelik olarak satılmaya başladığını ifade eden kuyumcular, düğün sezonu açıldığında gümüşün de artık bir takı aracı haline gelebileceğini ifade ediyor.

KG FİYATI 11 - 12 BİN TL ARASINDA

Külçe olacak bir biçimde kilogram fiyatı 11 ila 12 bin TL arasında satışa çıkarılan gümüşlerin en çok 50 ila 100 gramlıkları talep topluyor. 50, 100, 250, 500 ve 1 kilogramlık her bir külçe için 150 TL işçilik maliyeti ilave ediliyor. 50 gramlık külçeler 680 - 700 TL, 250 gramlıklarsa 3.100 TL'den satılıyor.

Her bir külçe için özel sertifika veriliyor. Bu sertifika uluslararası piyasalarda da geçerli olmasından ötürü külçe gümüşler yurtdışında da satılabiliyor.

6 AYDIR TALEP KATLANDI

Gümüşün son yıllar içerisinde yatırımcısına en çok kazandıran yatırım araçlarından biri olduğunu ifade eden kuyumcular, bu durumun talebi yükselttiğini sözlerine ilave etti.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar