Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açılıyor

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açılıyor
Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açılacak.

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi, İstanbul'un ulaşım altyapısına önemli bir katkı sağlamak üzere bugün resmen hizmete açılıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı açıklamada, bu önemli projenin başarıyla tamamlanarak hizmete alınmasının, İstanbul'un kent içi ulaşım ağını güçlendirecek ve şehre farklı bir vizyon kazandıracak en önemli adımlardan biri olduğunu vurguladı. Dünyanın birçok metropolünde olduğu gibi, raylı sistem hatlarının ulaşımın en kolay ve hızlı sağlandığı yollar arasında yer aldığını belirten Uraloğlu, bu projenin İstanbul'da yaşanan trafik sorununa çözüm olacağını ifade etti.

Uraloğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın, ülke genelinde birçok şehirde raylı sistem hatlarının inşasına büyük önem verdiğini dile getirerek, İstanbul'da da devam eden 8 projenin toplamda 98 kilometrelik bir raylı sistem hattını kapsadığını aktardı. Bugün açılışı gerçekleştirilecek Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem Hattı'nın bu projelerden biri olduğunu belirten Uraloğlu, İstanbul'un kent içi ulaşım ağını güçlendiren dünyanın en özgün ve saygın kent içi raylı sistem projelerinden birinin daha hizmete girmiş olacağını ifade etti.

İstanbul'da yaşayanların ulaşım konusundaki taleplerini karşılamak üzere gerçekleştirilen bu tür projelerin öneminin altını çizen Uraloğlu, İstanbul'un modern ve etkili bir ulaşım altyapısına sahip olması için çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü belirtti. Ayrıca, İstanbul'da yaşayanların günlük yaşamlarını kolaylaştıracak ve şehrin geleceğine katkı sağlayacak benzeri projelerin de planlandığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar