Murat Kurum canlı yayında açıkladı: 100 bin gence sermaye desteği

Murat Kurum canlı yayında açıkladı: 100 bin gence sermaye desteği
Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum, katıldığı canlı yayın programında gençlere yönelik vaatlerini açıkladı. Kurum seçimi kazandıkları takdirde, 100 bin gence sermaye desteği vereceklerini duyurdu.

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Kanal D'de yayınlanan 'Neler Oluyor Hayatta' programında Hakan Ural ve Nur Tuğba Namlı'ya açıklamalarda bulundu.

Programda yerel seçimlere ilişkin konuşan Kurum, adaylığının açıklanmadan önce İstanbul’un projelerini yakından takip ettiklerini söyledi.

İstanbul’un en önemli sorunlarından birinin deprem olduğunu aktaran Kurum, “Bugüne kadar yaşadığımız depremlerde ok acı tecrübelerimiz oldu” dedi.

Depremin İstanbul için en önemli gündem olması gerektiğini vurgulayan İBB Başkan Adayı Kurum, “Zaman kaybı, stres, çile... Adına ne derseniz deyin. Bu çerçevede ulaşım da önemli bir gündem. Otopark var, sokak hayvanları var, taksi problemleri var, yeşil alan eksikliği var. Tüm bunlara ilişkin aslında biz aylardır çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

100 BİN KİRALIK KONUT PROJESİ

Tuzla'da 5 bin konutun temelini attıklarını belirten Kurum, bakanlık ve İBB olarak ellerini taşı altına koyacaklarını aktardı.

“Kimseyi evinden mahallesinden etmeden o dönüşümü gerçekleştireceğiz” diyen Kurum, şunları söyledi: “Yarısı bizden kampanyasını devam ettirirken bir taraftan 100 bin de kiralık konut yapacağız. Bu projeye entegre olacak. Sürekli İstanbul'un dönüşümü için bu konutları kullanacağız. Keşke ibb 5-10 bin konut yapsaydı da kullansaydık.”

365 bin sosyal konuta başladıklarını ve bitirdiklerini ifade eden Kurum,” Sadece İstanbul'da 39 millet bahçesi yaptık. Arıtma tesisleri için projeler yaptık. Sıfır atık anlayışı için 81 ilde çalıştık. Afetlerde hemen oralara gittik, millete verdiğimiz sözü tuttuk. 11 ilde seferberlik ruhuyla çalıştık; 180 bin konutun inşasını başlattık. 46 bin konut teslim oldu. Şimdi de vatandaşımızın mutluluğuna şahit oluyoruz. Köylere kadar bu projeleri tek tek tasarladık. Bunları söyleyince nasıl yapacaksınız, bütçeyi nereden bulacaksınız dediler” diye konuştu.

Açıklamalarında CHP’li İBB yönetimini eleştiren Kurum, “Biz bu konutları yapacağımız dediğimiz zaman o gün bize inanmayanlar şimdi bizi eleştirecekleri bir yer bulamadıkları için acaba nereden, ne söylesek gibi bir söylem içerisine giriyorlar” dedi.

İBB YÖNETİMİNE ELEŞTİRİLER

İstanbul'da riskli konutların acilen dönüşmesi gerektiğini dile getiren Kurum, “Bilim insanları veya bu kadar riskli konutun olduğunu, İstanbul'da bir deprem gerçeği olduğunu söylüyor. Şu anki mevcut İBB yönetiminin kendi danışman hocaları söylüyor. Peki tamam, ne güzel, alkışlıyoruz... Çalışıyorsunuz. Alkışladık ya mesela. Hemen öğleden sonra Ekrem bey programında şöyle yapacak; 'Bakın, bizi alkışlıyorlar.' Bir de böyle bir alışkanlıkları var. Maalesef öyle bir anlayışları var. Bilim insanları bunu söylüyor ama mevcut CHP'li İBB yönetimi ne yapıyor? Diyor ki; 'Biz 650 bin konutun yapılmasını doğru bulmuyoruz, yapılmamalı.' diyor” şeklinde konuştu.

İstanbul’daki deprem konusunun bir gerekçe gösterilmeden dönüştürülmesi gerektiğini savunan Kurum, şöyle konuştu: “Düşününebiliyor musunuz? İstanbul'da şu an deprem riski olduğunu cümle alem söylüyor. Bilim insanları söylüyor. Buna rağmen mevcut yönetim Ekrem bey çıkıp diyor ki, gülerek, bunların yapılmaması gerektiği konusunda net bir duruş sergiliyor.”

100 BİN GENCE SERMAYE DESTEĞİ

İstanbul Teknopark’ta gençlerle buluştuğunu ifade eden Kurum, “Buradaki gibi diğer teknoparklarla birlikte 39 ilçede paylaşımlı ofisler yapacağız. Dünya ihtiyaçları değişti” dedi.

İBB olarak gençlere destek vereceklerinin müjdesini de veren Kurum, dev projesini şu sözlerle açıkladı:

“Şimdi bu masayı dördümüz paylaşabiliriz; burada kendi işini yapabilir herkes. Şimdi masa kiralama sistemine geçildi. Orada toplantı için salonu kiralayabilirsiniz, deney atölyesinde deney yapabilirsiniz. Bu ofisleri 39 ilçeye açacağız. Gençlerimiz kendi ayakları üzerinde dursun. Gençlere bu ofislerden her türlü imkandan yararlanabildikleri hizmeti vereceğiz. 100 bin gence 100 bin lira sermaye desteği vereceğiz.”

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar