Sinsi virüs sınıra dayandı: Komşudan "tedbir" kararı

Sinsi virüs sınıra dayandı: Komşudan "tedbir" kararı
Avrupa'da hızla yayılmaya devam kızamık virüsü sebebiyle Yunanistan Sağlık Bakanlığı tarafından önlem kararı alındığı öğrenildi.

Yunanistan Sağlık Bakanlığı, Avrupa genelinde hızla artan kızamık virüsü vakalarının ardından tedbir amacıyla özel önlemler almaya karar verdi.

Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY) tarafından yapılan açıklamada, Romanya, Fransa, İngiltere ve Avusturya'da kızamık vakalarında gözlenen ani artışa dikkat çekildi.

Yapılan açıklamada, Yunanistan'da 2022 ve 2023 yıllarında kızamık vakasına rastlanmamış olmasına rağmen, 2024'te yurt dışı ile bağlantılı iki kişide kızamık virüsü tespit edildiği belirtildi. Sağlık Bakanlığı, virüsün yayılmasını engellemek adına özel bir sağlık ekibi oluşturarak nüfusun aşılanmasına odaklanma kararı aldı.

Açıklamada, özellikle endişe verici bir durumun olmadığı vurgulanarak, halkın virüse karşı bilinçlendirilmesinin büyük önem taşıdığı ifade edildi. Yunanistan Sağlık Bakanlığı, bu tedbirlerle kızamık virüsünün ülke genelinde yayılmasını önlemeye yönelik kararlılığını sürdürüyor. Konuyla ilgili olarak önümüzdeki günlerde daha fazla bilgi ve detayların paylaşılması bekleniyor

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar