Maymunlar şehri istila etti: Kontrolü ele geçirip, insanları kovdular

Maymunlar şehri istila etti: Kontrolü ele geçirip, insanları kovdular
Tayland'ın Lopburi kentini maymunlar istila etti. Şehir merkezine giren maymunlar işletmelerin kepenk indirmesine ve turistlerin kaçmasına sebep oldu.

Tayland'ın Lopburi kentinde yaklaşık 3 bin 500 maymundan oluşan yağmacı ordu, şehir merkezini işgal ederek turistleri uzak tutuyor ve işletmeleri kepenk indirmeye zorluyor. Bu durum, şehrin hayalet bir şehir haline gelme riskiyle karşı karşıya kalmasına neden oluyor.

Maymunlar, yerel makaklar tarafından işletmelere ve mağazalara yönelik saldırılar gerçekleştirerek müşterileri taciz ediyor ve mülkleri tahrip ediyor. Bu durum, birçok işletmenin faaliyetlerini durdurmasına ve bir zamanlar gelişen ticaret merkezinden kaçmasına neden oluyor.

Pingya Alışveriş Merkezi'nin yardımcısı Surachat Chanprasit'e göre, maymunlar sık sık alışveriş merkezine giriyor ve müşterileri rahatsız ediyorlar. Küçük işletme sahipleri ise her ay çatı, pencere ve diğer hasarları onarmak zorunda kalıyor.

kapak-133814.jpg

Şehrin ekonomik dengesizlikleri, Çinli yatırımcıların bölgedeki potansiyel yatırımlarını ertelemesine neden oluyor. Maymun popülasyonu sorunu çözülmedikçe, yatırımcılar Lopburi'nin ticari potansiyelini görmekte tereddüt ediyorlar.

Lopburi Ticaret Odası, maymun sorunu yüzünden şehrin terk edilmiş ve dağılmakta olduğunu belirtti. Tarihi anıt Phra Prang Sam Yot'un karşısındaki bölgedeki işyerlerinin neredeyse tamamen boşaltıldığı açıklandı.

Oda başkanı Pongsatorn Chaichanapanich, şehrin ekonomisini kurtarmak için maymunların yönetimiyle ilgili yasaların değiştirilmesi gerektiğini belirtiyor. Ancak, çözüm bulma sürecinde hükümetin politika düzeyinde karar vermesi gerektiğini vurguluyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar