Erdek ve Van’ın ardından şimdi de İzmir depremini bildi: Ahmet Yakut, Marmara’da 10 gün içinde deprem olacak 3 ili açıkladı

Erdek ve Van’ın ardından şimdi de İzmir depremini bildi: Ahmet Yakut, Marmara’da 10 gün içinde deprem olacak 3 ili açıkladı
Erdek ve Van depremini 1 gün öncesinden bilen Deprem Araştırmacı Ahmet Yakut, İzmir’de meydana gelen depremi de 3 gün öncesinden bildi. Yeni bir uyarı yapan Yakut, Marmara’da 10 gün içerisinde deprem olacak 3 ili açıkladı.

GÜNBOYU/ ESMA KARAYEL 

Deprem Araştırmacı Ahmet Yakut, Erdek ve Van depremini 1 gün öncesinden tahmin ederek uyarmıştı. Yakut, İzmir’in Buca ilçesinde meydana gelen 3.5 büyüklüğündeki depremi de 3 gün öncesinden bildi. Yakut, sosyal medya hesabından depreme ilişkin bir paylaşım yaparak “26 Mart 2023 akşamı İzmir Buca bölgesinde özellikle bahsetmiştim… Bu depremlerin olması gayet normal” dedi.

Yakut, 26 Mart günü Youtube üzerinde yaptığı paylaşımında Buca’daki deprem için öyle uyarmıştı: “Şuan için İzmir’i yok edecek, sarsacak bir deprem şahsen beklemem. Buca hakkında daha önce de konuştum. Buca ve çevresinde 4.2’yi geçecek bir deprem beklemiyorum.”

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı dün Buca’da 3.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Yerin yaklaşık 9.23 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem birçok ilçede hissedildi.

10 GÜN İÇİNDE DEPREM OLACAK İLLER: YALOVA, ÇANAKKALE, BURSA

Yakut, Marmara depremine ilişkin ise şunları söyledi:

Marmara’da gerçekleşecek olan deprem 6,8 en fazla 7,1 büyüklüğünde gerçekleşebilir. Şuan için bir deprem beklemiyorum. Marmara Denizi’ndeki sessizlik bu 10 gün içerisinde biraz bozulabilir. Yalova, Armutlu ve Mudanya açıklarına bakmak lazım. benim bu noktalarda çıkardığım değer 4.2. hem Bursa hem Erdek civarında karasallık olarak da Çanakkale Biga civarı uzun zamandır dikkatimde, dikkat etmek lazım. 4,5’, geçecek bir deprem beklemiyorum.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar