İftardan sonra ne tüketmeli? İşte mide rahatlatan 5 içecek

İftardan sonra ne tüketmeli? İşte mide rahatlatan 5 içecek
11 ayın sultanı Ramazan ayında tüm gün oruç tutanlar iftar sofralarında yemeğin ayarını fazla kaçırabiliyor. Uzmanlar, yemek sonrasında bazı çayların tüketilmesini öneriyor. İşte midenizi rahatlatacak 5 içecek…

GÜNBOYU/ ESMA KARAYEL 

Birbirinden güzel iftar sofralarında fazla yemek yiyenlerin midelerini rahatlatacak bazı bitkiler bulunuyor. Normal siyah çay dışındaki bitki çayları şişkinliği azaltıyor, tüm gün aç kalan midenin ağrılarını da dindiriyor. Bu bitki çayları arasında kuşburnu, rezene, nane, papatya, ananas yer alıyor.

Diyetisyenler, iftarın ardından soğuk yeşil çay, doğal elma suyu, çilekli süt, kırmızı pancar ve havuç suyunun mideyi rahatlatacağını söylüyor.

vaktinde ise normal çay yerine kuşburnu veya ıhlamur gibi bitkilerin tüketilmesi öneriliyor. Hem tatlı hem de serinletici olarak komposto ve hoşafların iyi seçim olduğu öneriliyor.

İFTAR SONRASI YÜRÜYÜŞLER YAPIN

İftar yemeğinden hemen sonra televizyon veya bilgisayar karşısına geçmek, koltukta dinlenmek yerine biraz hareket etmek, kısa mesafeli yürüyüşler yapmak sindirime yardımcı olması açısından yararlı olacaktır ve kilo kontrolü sağlamanızda büyük destek olacaktır.

Ramazanın en güzel dakikaları iftar sofrasına oturduğumuz anlardır şüphesiz. Tüm gün hayalini kurduğumuz yemekleri mideye indirmenin heyecanı ve mutluluğuyla, güzel bir akşam yemeği gelip geçiverir. Sonrasında ise çok fazla yemek yemenin bir getirisi olarak mide rahatsızlıkları ortaya çıkar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar