Evren Devrim Zelyut seçimden sonra borsada olacakları açıkladı: 180 derece tersine çevirecek!

Evren Devrim Zelyut seçimden sonra borsada olacakları açıkladı: 180 derece tersine çevirecek!
Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut borsayla ilgili önemli uyarılar yaptı. Zelyut, "Hacimsiz düşüş yatırımcıları paniğe sevk etmemeli" diyerek dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

MURAT BEYAZ/GÜNBOYU

Evren Devrim Zelyut, Borsa İstanbul ile ilgili, "Önümüzde bir seçim süreci var. Bu seçim sürecinde Millet İttifakı''nın kazanması şu gördüğümüz fiyatlanmayı 180 derece tersine çevirecektir" ifadelerini kullandı.

Günboyu''na özel açıklamalarda bulunan Zelyut, şöyle konuştu:

Dış piyasalara baktığımızda Asya piyasalarının artı değerler aldığının görüyoruz. Bunun gerekçesi de Çinli Ali Baba firmasının bölünecek olması. Her bölünecek firma da ayrı ayrı halka açılacak. Bu Asya piyasalarına güzel bir haber olarak yansıdı. Amerika''da dün hafif geri çekildi. 

Burada Amerikan Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Senato''da ifade verdi adeta. Orada küçük bankaların daha da kuvvetlendirileceğine dair sözler verdi.  Buna bağlı olarak da bugün sabah açılışta Amerikan vadelilerinin artı değerler aldığını görüyoruz. 

"ELİNDE MALI OLANLAR TUTSUN"

Bizim dışımızdaki piyasada işler yolunda. Bizde de hacimsiz düşüşler var. Daha önceden de belirttiğimiz 5300 seviyesinin kırılmasıyla bir düşüş hareketini yaşıyoruz şu an. Dün 4 bin 811''e kadar düştük. Burada 4900''ün üstüne atamazsak ben bu hareketin 4700''e ve 4600''e kadar ineceğini tahmin ediyorum. Ancak bu durum yatırımcıları paniğe sevk etmemeli. Çünkü düşüşün hacimsiz olduğunu görüyoruz. Yani aralık ayıyla kıyasladığımız zaman hacimler neredeyse üçte birine inmiş. 

Dolayısıyla önümüzde bir seçim süreci var. Bu seçim sürecinde Millet İttifakı''nın kazanması şu gördüğümüz fiyatlanmayı 180 derece tersine çevirecektir. Elinde malı olanların tutmasının faydalı olacağını ve paniğe kapılmamasını tavsiye ediyorum. Gerilemeler görseler bile. Amerikan dolarında da yukarı doğru hareketlilik devam ediyor. Orada da çok uçuk rakamlar telaffuz ediliyor. Bu uçuk rakamlarada çok fazla itibar edilmemesini düşünüyorum.

Not: Yatırım tavsiyesi değildir. Haberde anlatılanlar Evren Devrim Zelyut''un görüşleridir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar