Sigaraya yeni yılın ilk zammı geldi: En ucuz sigara bakın ne kadar oldu

Sigaraya yeni yılın ilk zammı geldi: En ucuz sigara bakın ne kadar oldu
Yeni yıla girilmesiyle birlikte sigara tiryakileri, sigara fiyatlarındaki olası zammı araştırmaya başladı. Gelecek zamların ardından en ucuz sigara kaç lira olacak? İşte ayrıntılar...

2023 yılında sigaraya yapılan 23 liralık zamların ardından, 2024'ün ilk günlerinde yeni bir zam habercisi olarak sigara zamları gündeme geldi. Özellikle zamlanan ÖTV oranının etkisiyle, 1 Ocak itibarıyla sigara fiyatlarına yeni bir zam bekleniyor.

Sigara ve alkole belirlenen ÖTV tutarı, yasa gereği her 6 ayda bir Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) kadar arttırılıyor. Temmuz ayından bu yana %14'lük bir artış gösteren ÜFE'nin yılın son altı ayını en az %16'lık artışla tamamlaması bekleniyor.

KDV oranındaki %2'lik artışın ardından 5 TL zam uygulanan sigara fiyatlarının, yeni yılda 50 liranın üzerine çıkması öngörülüyor.

sg.jpeg

SİGARAYA ZAM GELDİ Mİ?

Yeni düzenlemeyle birlikte, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren sigara fiyatlarında vergi değişikliği yapılması ve asgari maktu verginin 1,1114 TL'den 1,4249 TL'ye çıkarılması bekleniyor. Bu da sigara fiyatlarına zam olarak yansıyabilecek.

Son zamlarla birlikte birçok markanın en ucuz sigarasının fiyatı 45 TL'ye kadar çıkarken, yeni yılda sigara fiyatlarına 2 ila 5 TL arasında bir zam yapılması bekleniyor. Böylece en ucuz sigara fiyatı 50 TL'yi bulabilir.

sg.jpg

JTI GRUBUNA ZAM GELDİ

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, X hesabından yaptığı paylaşımda JTİ grubu sigaralarına zam geldiğini duyurdu.

Zamlı listeyi paylaşan Aybaş, "Sigara zammı memlekete hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Aybaş'ın paylaşımı şöyle:

zzz.png

sga.jpeg

YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar