Sıcaklık 10 derece birden düşüyor! Kar geliyor

Sıcaklık 10 derece birden düşüyor! Kar geliyor
Türkiye, bu hafta Balkanlar üzerinden gelecek soğuk hava sisteminin etkisi altında olacak. Hava sıcaklıkları azalırken, İstanbul’da da kar yağışı görülecek.

Ülke genelinde beklenen kar yağışı haberiyle birlikte hava durumu birçok bölgede değişime uğrayacak.

Hava Tahmin Uzmanı Serdar Yıldırım, kar yağışının etkileyeceği bölgeler hakkında bilgiler paylaştı.

KAR YAĞIŞI GÖRÜLECEK

Yarın öğle saatlerinden itibaren yurdun kuzey batı kesimlerinden başlayarak karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı bekleniyor.

TRT Haber'in haberine göre kar yağışı, özellikle yurdun kuzey bölgelerinde yoğun olacak. Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde de benzer yağışlar öngörülüyor. Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu bölgelerinde ise kar yağışının daha kuvvetli olması ihtimali yüksek.

SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR

Haftanın ilk üç günü 3 büyükşehirde yağışlı geçecek. Ankara'da pazartesi ve salı günleri kuvvetli yağış beklenirken, çarşamba günü karla karışık yağmurun ardından hava sıcaklığının 5 dereceye düşmesi tahmin ediliyor. İstanbul'da ise yarın Anadolu yakasında kuvvetli yağış öngörülürken, çarşamba günü yüksek kesimlerde karla karışık yağmur bekleniyor. Sıcaklık ise 5 dereceye kadar düşecek. İzmir'de ise yağışlı günler beklenirken, sıcaklık 9 dereceye kadar inecek.

AKŞAM SAATLERİNDE İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI GÖRÜLECEK

Meteoroloji Mühendisi Güven Özdemir, kasımda yaşanan kar yağışının özellikle İstanbul'un yüksek kesimlerinde etkili olduğunu hatırlattı. Özdemir, Balkanlar üzerinden gelen yeni soğuk hava kütlesinin önümüzdeki hafta Batı Karadeniz ve Trakya üzerinden Türkiye'ye giriş yapacağını belirtti. Ayrıca, stratosferdeki ısınmanın kutup girdabının yavaşlamasına neden olduğunu ve bu durumun kutup soğuklarının Avrupa veya Sibirya üzerinden gelme olasılığını artırdığını ifade etti.

Özdemir'e göre, yarından itibaren İstanbul'da sıcaklıklar düşmeye başlayacak ve akşam saatlerinden itibaren kar yağışı görülecek. Kar yağışının özellikle yüksek kesimler ve sahil bölgelerinde kısa aralıklarla devam edeceği belirtiliyor. Rüzgarın kuzey yönüne dönmesiyle sıcaklıkların 3 ila 5 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Ocak ayının ikinci yarısında İstanbul'a yeni ve güçlü bir sistemin gelme olasılığı da yüksek. AKOM'dan yapılan açıklamaya göre, lodosun getirdiği ılık havanın pazartesiye kadar devam etmesi beklenirken, hafta başı akşam saatlerinden itibaren Sibirya bölgesinden gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına girilmesi tahmin ediliyor.

Sıcaklıkların 5 ila 8 derece düşüp kar yağışının etkili olacağı vurgulanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kışa hazırlık çalışmalarının tamamlandığı ve kış şartlarına karşı mücadele için personel ve iş makinelerinin göreve hazır olduğu da belirtiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar