Uzmanlar uyardı İzlanda soğukları geliyor

Uzmanlar uyardı İzlanda soğukları geliyor
Sıcaklık düşüşleriyle birlikte, İzlanda üzerinden ülkemize soğuk bir hava dalgasının etkisi gözlenecek.

Türkiye'nin genelinde yağmur ve kar yağışları bekleniyor.

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, soğuk hava dalgasının 4 gün boyunca etkili olacağını ve batı bölgelerde yoğun yağışlar yaşanacağını belirtti.

Çalışkan, hava durumuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"Salı günü itibariyle yağışlar Karadeniz ve kuzeye doğru hareketlenecek. Soğuk hava dalgası, İzlanda üzerinden Rusya ve Balkanlar'a ilerleyecek. Bu durum, 20 Ocak'a kadar ülkemize aralıklarla kar yağışları getirecek."

İSTANBUL'DA SAĞANAK YAĞMUR GÖRÜLECEK

İstanbul'da Salı gününden itibaren şiddetli poyrazın etkili olacağını belirten Çalışkan, "Salı günü poyraz fırtınası bekleniyor. Bu şiddetli rüzgarla birlikte dışarıda sıcaklıkların en fazla 3-4 derece olacağını tahmin ediyoruz. İstanbul'da gün içinde sağanak yağmur görülecek, ancak öğleden sonra sulu karla karışık yağışlar başlayabilir. Gece saatlerinde ise özellikle denizden uzak iç kesimlerde kar yağışı olasılığı yüksek, örneğin Başakşehir ve İkitelli gibi bölgelerde." dedi.

KAR YAĞIŞI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Karadeniz, İç Anadolu ve Trakya bölgelerinde yağmurun zamanla karışık yağmura dönüşeceğini belirten Çalışkan, "Salı günü yağışlar genellikle yağmur şeklinde olacak. Ancak Salı gecesi ve Çarşamba günü, hava soğuduğunda Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde kar yağışları başlayacak. Ayrıca Trakya ve Çanakkale'nin yüksek kesimlerinde şiddetli fırtına eşliğinde kar yağışları bekleniyor. Salı öğleden sonra ve perşembe ise daha kurak ve soğuk bir hava bekleniyor." dedi.

Önümüzdeki günlerde, özellikle 19-20 Ocak tarihleri arasında İstanbul'da yeni bir kar yağışı bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar