Sıcaklık artıyor! İstanbul'da 15 derece görülecek

Sıcaklık artıyor! İstanbul'da 15 derece görülecek
Soğuk hava dalgasının etkili olduğu bir hafta geride kalırken, AKOM İstanbul için bu hafta hava sıcaklıklarının yükseleceğini bildirdi.

İstanbul'da yaşanan dondurucu soğuklar, AKOM tarafından yapılan son açıklamaya göre sona eriyor.

Kent genelinde sıfırın altına düşen hava sıcaklıkları, az bulutlu ve açık bir gökyüzüyle birlikte devam ederken, gün boyunca sıcaklıklar 8 derece civarında seyredecek.

HAVA SICAKLIKLARI 15 DERECEYİ GÖRECEK

Hafta başından bu yana etkili olan soğuk ve yağışlı hava, bölgeyi terk ederek yerini güneşli günlerin hakim olacağı bir döneme bırakacak.

16 Ocak Salı günü hariç, hafta boyunca çoğunlukla güneşli bir gökyüzü beklenirken, hava sıcaklıklarının bugünden itibaren artarak gelecek hafta boyunca 11-15 derece aralığında seyretmesi öngörülüyor.

MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNE ÇIKACAK

İstanbul'da 24 Ocak'a kadar hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarı ila 1-3 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Ancak, 25-31 Ocak tarihleri arasında ise sıcaklıkların mevsim normalleri civarı ila 1-3 derece altında seyretmesi bekleniyor.

GİZLİ BUZLANMAYA DİKKAT

Ayrıca, kış mevsiminde bulutsuz gecelerde yer yüzeyinin hızla soğuması nedeniyle, yollarda "gizli buzlanma" riskine dikkat çekildi. Buzlanma Erken Uyarı Sistemi (BEUS) mesajlarının önemine vurgu yapılarak, sürücülerin bu uyarıları dikkate alması ve güzergahlarında gerekli kontrolleri yapması gerektiği belirtildi. Hava durumu değişiklikleriyle ilgili güncel bilgileri takip etmek önem arz etmektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar