SGK’dan sigortalı olanlar ve yakınları dikkat! Geri ödemesiz yardım parası verilecek

SGK’dan sigortalı olanlar ve yakınları dikkat! Geri ödemesiz yardım parası verilecek
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ihtiyaç sahibi olan sigortalılara ve onların yakınlarına geri ödemesiz maddi desteklerde bulunmaya devam ediyor. Kurum tarafından bir ödeme açıklaması daha yeni doğum yapmış kadınlar ve onların eşleri için geldi.

SGK DUYURDU! GERİ ÖDEMESİZ YARDIM PARASI VERİLECEK

Yardım paraları Temmuz ayında da verilmeye devam ediyor. Bu parayı almak için ise başvuru yapmaya gerek yok. Devlet parayı otomatik olarak ödüyor.

SGK, 2022 yılında da sigortalı yeni doğum yapmış anneye ödeme yapıldığını açıkladı. Emzirme Ödeneği adı verilen ödenekle birlikte doğum yapması halinde sigortalı kadına veya sigortalı olmayan karısının doğum yapması halinde sigortalı erkeğe para veriliyor.

Diğer yandan, yapılan resmi açıklamaya göre hizmet akdine tabi ya da kendi adına ve hesabına yaptıkları çalışmalarından dolayı gelir veya aylık alan kadına ya da gelir veya aylık alan erkeğin sigortalı olmayan eşine emzirme parası veriliyor.

SGK YARDIM TUTARI 2022

SGK tarafından yardım tutarına ilişkin şu açıklamalar yapıldı:
2019 yılı için emzirme ödeneği 180 lirayken bu tutar 2020 yılında 202 TL oldu. 2021 yılında 232 liraya çıkarken bu sene yardım tutarı 316 TL olarak belirlendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar