SGK'dan EYT'lilere son dakika uyarısı! Başvuruda bunu yapanlar geç emekli olacak

SGK'dan EYT'lilere son dakika uyarısı! Başvuruda bunu yapanlar geç emekli olacak
28 Şubat'ta Meclis'ten geçerek Resmi Gazete'de yayımlanması beklenen EYT düzenlemesinin yasalaşmasıyla birlikte SGK, 2 milyon 250 bin EYT'linin emeklilik başvurularını almaya başlayacak. E-Devlet üzerinden yapılacak başvurularda bu hatayı yapanların ise emekliliği onaylanmayacak.

İlk aşamada 2 milyon 250 bin, sonraki birkaç yıl içerisinde ise toplamda 5 milyon vatandaşın emeklilik yolunu açacak olan EYT düzenlemesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi''ne gelmek için gün sayıyor. 

Deprem felaketlerinin ardından ertelenen düzenleme, 28 Şubat''ta Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu''nda oylamaya sunulacak. Bütün siyasi partilerin oy birliği ile yasalaşması beklenen tasarıda, sıradaki adım Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından başvuruların alınması ile başlayacak. 

SGK, halihazırda deprem nedeniyle geciken EYT takvimini hızlandırmak için kurumda görevli birçok memurunu ek mesai ile görevlendirecek. EYT''lilerin başvuruları 7/24 çalışacak bir ekip tarafından incelenirken, başvurularda yapılmaması gereken hayati hatalar da ortaya çıktı.

BU HATAYI YAPANLAR AYLARCA EMEKLİ OLAMAYACAK

Herhangi bir şekilde evrak ya da fiziksel başvuru gerektirmeden alınacak olan emeklilik talepleri, e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek. Emekli adayının bütün bilgilerini eksiksiz girmesi ise hayati önem taşıyor. Özellikle, yine e-Devlet üzerinden hizmet dökümü aracılığı ile sorgulanabilecek mesle kodu, birçok kişinin emekliliğinde başrol oynayacağından dolayı, doğru girilmesi zorunlu bilgilerden biri olacak. 

YANLIŞ BİLGİ GİRENLERİN İLK MAAŞI GEÇ ÖDENECEK

EYT başvurularınnın bir an önce değerlendirilmesi ve ilk maaşların erkenden ödenmesi planlandığından, yanlış bilgi ile başvuru yapan adayların talepleri reddedilecek. Emeklilik başvurusu reddedilen EYT''liler, doğru bilgilerle yeniden başvurma hakkına sahip olabilecek olsa da, ödenecek ilk maaşlar için geciken başvurularının sonuçlanmalarını bekleyecek. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar