Motor arızası nedeniyle sürüklenen lastik bottaki göçmenler kurtarıldı

Motor arızası nedeniyle sürüklenen lastik bottaki göçmenler kurtarıldı

İzmir'in Urla ve Foça ilçesi açıklarında yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen 160 düzensiz göçmen ve 1 göçmen kaçakçısı Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.

İzmir'in Urla ve Foça ilçeleri açıklarında, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen düzensiz göçmenlerin yakalanması ve kurtarılmasıyla ilgili önemli bir operasyon gerçekleştirildi.

Sahil Güvenlik ekiplerinin çalışmaları sonucunda toplamda 32'si çocuk olmak üzere 160 düzensiz göçmen ile 1 göçmen kaçakçısı yakalandı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 13 Mayıs günü Urla ve Foça ilçesi açıklarında lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen tespit etti. Dört ayrı noktada gerçekleştirilen operasyonlarla söz konusu göçmenler ve kaçakçıları yakalayan ekipler, yasa dışı göç faaliyetlerine karşı başarılı bir mücadele verdi.

Aynı gün Foça ilçesi açıklarında bir lastik botun motor arızası nedeniyle sürüklendiği bilgisi üzerine harekete geçen Sahil Güvenlik ekipleri, içinde 18'i çocuk 26 düzensiz göçmen bulunan botu kurtardı. Göçmenler, Sahil Güvenlik botuyla emniyetli bir şekilde karaya çıkarıldı.

Kurtarılan göçmenler, sağlık kontrolleri ve resmi işlemlerin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne sevk edildi.