SGK o yardımı duyurdu! 4A, 4B, 4C, SSK ve Bağ-Kur'lular herkes faydalanabilecek

SGK o yardımı duyurdu! 4A, 4B, 4C, SSK ve Bağ-Kur'lular herkes faydalanabilecek
SGK'dan milyonları sevindirecek haber geldi. Yapılan son açıklamaya göre, 4A, 4B, 4C, SSK ve Bağ-Kur'lular fark etmeksizin herkes yardım parasından yararlanabilecek. İşte ayrıntılar...

SGK O YARDIMI DUYURDU! HERKES FAYDALANABİLECEK

SGK, 4A, 4B, 4C ve Bağ-Kurlu olanları ilgilendiren haber gündeme oturdu. 2020 yılında 108 milyon 652 bin 664 lira, 2021 yılında 115 milyon 984 bin 712 lira emzirme ödeneği sunan kurum, bu yıl ocak ayından temmuz ayına kadar 291 bin 649 lira için 91 milyon 747 bin 507 lira emzirme parası ödedi.

SSK ve Bağ-Kur sigortalılarına yapılan bu yardım, kurum tarafından memurlara ödenir. Bu yardımdan faydalanabilecek kişilerde aranacak şartlar ise merak konusu oldu. İşte detaylar... 

FAYDALANMA ŞARTLARI NELERDİR?

Sigortalıların emzirme ödeneğinin belirlenmesi için 4A''da çalışan sigortalılar ve 4B''de çalışan sigortalılar adına en az 120 günlük kısa vadeli sigorta kollarına ait primlerin ibraz edilmesi gerekir. Doğumdan önceki yıl içinde en az 120 gün kısa süreli sigortalı olmak gerekiyor. Sigorta primlerinin ödenmesi ve genel sağlık sigortası ödemesi de dahil olmak üzere sigorta primi ve sigorta primine ilişkin gecikmelerin bulunmaması gerekir.

Diğer bir koşul ise doğumun canlı yayınlanmasıdır. Çocuk, emzirme ödeneği alma hakkının 300 gün içinde dünyaya gelmesine rağmen sigortası sona ermişse, doğumdan önceki 15 ay içinde sigortacıya en az 120 gün sigorta primi ödenmesi gerekir.

NEREYE VE NASIL BAŞVURU YAPILIR?

2014 yılında emzirme ödeneği için hak kazanan sigortalıların yardım almak için SGK''ya başvuru yapma zorunluluğu kaldırılmıştır. Emzirme ücreti, sistemde görüntülenen emzirme raporuna göre otomatik olarak ödenir. Ödemeler anlaşmalı bankaya (şimdi PTT Bank) veya hesap numarası tanımlanmış ise sigortacının hesabına gönderilir. Hak sahipleri ödemeleri 5 sene içerisinde çekebilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar