SGK Başmüfettişi uyardı! Hizmet dökümünüzde bu harfler varsa emeklilik hayal!

SGK Başmüfettişi uyardı! Hizmet dökümünüzde bu harfler varsa emeklilik hayal!
Emekli olmayı bekleyen milyonlarca kişiyi ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. SGK Başmüfettişi İsa Karakaş konuyla ilgili dikkat çeken bir uyarıda bulunarak, emekliliğin hayal olabileceğini söyledi.

HİZMET DÖKÜMÜNÜZDE BU HARFLER VARSA EMEKLİLİK HAYAL!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ( EYT) TBMM''den çıkacak yasa çalışmasını bekliyor. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, önlerinde tek bir formül olduğunu açıklarken SGK Başmüfettişi ve Türkiye gazetesi yazarı İsa Karakaş''tan çarpıcı uyarı geldi.

Karakaş, hizmet dökümünde bazı harfler olan EYT''li vatandaşları uyardı. Karakaş hizmet dökümünde bu harfler olan vatandaşların emekliliğin hayal olacağını belirtti.

Karakaş, "Hizmet dökümlerinde yer alan söz konusu harfler (Ş), (K) ve (S). Şartları yerine getirmiş olsalar bile hizmet dökümünde belirli harfler bulunan EYT’lilerin emeklilikleri tehlikeye girebilecektir" dedi.

Karakaş''ın uyarıları şu şekilde:

"SGK, sahte iş yeri ve sahte sigortalılık ile yıllardan beri amansız mücadele etmektedir. Bu tedbirlerden biri de sahtecilikle ilgili bazı harflerle işaretlemeler yapmaktadır. Bu bağlamda hizmet dökümlerinde yer alan söz konusu harfler (Ş) Şüpheli (K) Kontrollü (S) Sahte anlamına gelmektedir."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar