Ünlü ekonomistten KKM ve dolar uyarısı: Sonuçların ne olacağını siz düşünün!

Ünlü ekonomistten KKM ve dolar uyarısı: Sonuçların ne olacağını siz düşünün!
Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, Kur Korumalı Mevduat Hesabı hakkında, “Döviz mevduatına faizlerin daha da artması, KKM'den döviz mevduatına geçişe neden olabilir. Sonuçlarını siz düşünün" şeklinde bir uyarıda bulundu.

KRİTİK DOLARİZASYON VE KKM UYARISI: SONUÇLARIN NE OLACAĞINI SİZ DÜŞÜNÜN!

Kur Korumalı Mevduat Hesabı (KKMH), dövizdeki yükselişi frenlemek için getirilmişti fakat dövize bir etkisi olmadığı gibi vatandaşın cebindeki para buraya aktı.

KKMH ile ilgili, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun yayımladığı verilerde, şu anda bankalardaki TL mevduatı toplam mevduatın yüzde 43,3’ünü oluşturuyor. Mevduatın yüzde 56,2’si ise döviz hesaplarında bulunuyor. TL mevduatlar içinde kur korumalı mevduatın (KKM) payı yüzde 15 olduğu için dolarizasyon oranı yüzde 71,2 olarak hesaplanıyor. Şu anda 1 trilyon 66 milyar lirası (61,9 milyar dolar) KKM’de, 231,2 milyar doları da dövizde olmak üzere yabancı para mevduat hesaplarında toplam 293 milyar 224 milyon dolar bulunuyor. TL mevduatıyla birlikte toplam mevduat tutarı ise 411 milyar 608 milyon dolar.

Ekonomist Şenol Babuşçu, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu uyarılarda bulundu:

“Önümüzdeki günlerde döviz mevduatına bankalar tarafından verilen faizlerin daha da artması, KKMH''dan döviz mevduatına geçişe neden olabilir. Sonuçlarının ne olabileceğini siz düşünün...”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar