Merkez Bankası'nın döviz rezervlerindeki gerileme bu hafta da devam etti

Merkez Bankası'nın döviz rezervlerindeki gerileme bu hafta da devam etti
Yaklaşan seçimler öncesinde döviz kurlarını kontrol altına almak isteyen hükümet, arka kapı döviz satışlarına devam ediyor. Merkez Bankası'nın periyodik olarak paylaştığı döviz rezervlerindeki gerileme bu hafta da devam etti.

MERKEZ'İN KASASINDAKİ DÖVİZLER ERİMEYE DEVAM EDİYOR! SON RAKAM AÇIKLANDI

Kur Korumalı Mevduat ve Kredi Garanti Fonu ile dolar kurunda beklediği düşüşü sağlayamayan hükümet, Merkez''in kasasından döviz satmaya devam ediyor..

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından Haftalık Para ve Banka İstatistikleri yayımlandı. Haftalardır Merkez Bankasında devam eden aşağı yönlü grafik ne yazık ki bu kez de kimseyi şaşırtmadı.

Öyle ki, 8 Temmuz itibarıyla Merkez Bankası brüt döviz rezervleri, 922 milyon dolar azalarak 58 milyar 867 milyon dolara geriledi. Brüt döviz rezervleri, 1 Temmuz''da 59 milyar 789 milyon dolar seviyesindeydi.

Söz konusu dönemde altın rezervleri de 1 milyar 370 milyon dolar azalışla 41 milyar 154 milyon dolardan 39 milyar 784 milyon dolara indi.

Böylece Merkez Bankası''nın toplam rezervleri, 8 Temmuz haftasında bir önceki haftaya kıyasla 2 milyar 291 milyon dolar azalarak 100 milyar 942 milyon dolardan 98 milyar 651 milyon dolara düştü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar