Şenol Babuşcu hükümetin yeni inşaat planını ifşaladı!

Şenol Babuşcu hükümetin yeni inşaat planını ifşaladı!
Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabından tamamlanmayan inşaatlarla ilgili çarpıcı bir paylaşımda bulundu.

ŞENOL BABUŞCU HÜKÜMETİN YENİ İNŞAAT PLANINI İFŞALADI!

Sosyal medya hesabından ekonomi gündemine dair yaptığı paylaşımlar ve değerlendirmelerle öne çıkan Babuşcu, hükümetin hali hazırda üzerinde çalıştığı çeşitli ekonomik planları da öncesinde paylaşarak gündemi belirliyor. 

İnşaat sektörüne verdiği destekle öne çıkan hükümetin bu konudaki yeni adımını yine Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabından açıkladı. Pek çok alanda kriz yaşayan şirketlerin ötesinde, inşaat şirketlerine bir kolaylık hazırlığında daha olan hükümetin tamamlanmayan inşaatlar için KGF teminatlı kredi hazırlığında olduğunu duyurdu.

Babuşcu hesabından şu satırları paylaştı:

"Tamamlanamayan inşaatlar için KGF teminatlı kredi hazırlıkları başladı…"

Şenol Babuşcu''nun bu paylaşımının altına atılan şu tweet konunun detaylarını da ortaya serdi:

İnşaat Hizmetleri Finansman Destek Paketi!

Yapı denetim kuruluşlarınca tespit edilen ve ilgili idare tarafından onaylanan seviyeye göre asgari %40''ı tamamlanmış ve henüz %100 seviyesinde bitmemiş konut projesi sahibi kobi ve kobi dışı inşaat  şirketlerinin tamamlanmayan inşaatlarını tamamlamaları amacıyla "KGF inşaat hizmetleri finansman destek paketi" oluşturulmuştur.

KGF NE ZAMAN KURULDU, NE İŞ YAPAR, KURULUŞ AMACI NEDİR?

KGF, 1991 yılında kurulmuş olup, 14 Temmuz 1993 tarih, 93/4496 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kuruluş organizasyonunu tamamlayıp ilk kefaletini 1994 yılında vererek faaliyetlerine başlamıştır. KGF, kurumsal bir kefalet kuruluşu olarak teminat yetersizliği nedeniyle çeşitli kredi ve destek imkânlarından yeterince yararlanamayan Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) ve KOBİ dışı işletmelerin, “müteselsil kefil” olmak suretiyle krediye erişimlerini sağlamaktadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar