Selçuk Geçer seçim sonrası doların kaç lira olacağını açıkladı

Selçuk Geçer seçim sonrası doların kaç lira olacağını açıkladı
14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesinde elinde dolar birikimi olan vatandaşlar sandıktan çıkacak sonuca göre kurun seyrini merak ederken, dolar denince akla gelen ilk isimlerden Selçuk Geçer merak edilenleri yanıtladı. İşte Geçer'e göre 15 Mayıs'ta beklenen dolar kuru ve olası senaryolar...

GÜLSÜM HÜLYA SUNDU / GÜNBOYU

Türkiye 14 Mayıs''ta yapılacak genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanırken, ''Dolar kuru ne olacak?'' sorusu vatandaşın gündemini meşgul ediyor.

Son günlerde yeniden atağa geçen dolar 19 liranın üzerinde ataklar yaparken, kurun geleceğine ilişkin sorulara ünlü ekonomist Selçuk Geçer''den yanıt geldi.

Sözcü TV''nin yayınına katılan Geçer, ''15 Mayıs''ta dolar kuru ne olur?'' sorusuna şu yanıtı verdi.

''''HER NE OLURSA OLSUN YUKARI HAREKET...''''

Hükümetin değişmesi halinde de kurun yönünün yukarı olacağını vurgulayan Selçuk Geçer, ''''20 yıllık bir enkaz satın alınıyor aslına bakarsanız. Dolayısıyla elbette ilk 5 ay belki 6 ay içerisinde bir takım sıkıntılar yaşanacak. Kurda her ne olursa olsun yukarı hareketler göreceğiz. Her ne olursa olsun kur kendini enflasyonun yanında dengelemeye çalışacak. Ama şunu söyleyeyim; Doğru ekonomi modeli takip edilirse yabancı paranın yurda girişi hızlanacaktır. Hem sıcak para hem de doğrudan yatırım olacaktır. Bu da Türkiye''nin 2 yıl içerisinde düze çıkması anlamında geliyor'''' ifadelerini kullandı.

''''VATANDAŞA YANSITILMAMASI GEREK''''

Dolarda 6 aylık geçiş sürecine ilişkin detay veren Geçer, ''''İlk 6 ay içerisinde bir takım sıkıntılar yaşanırken vatandaşa yansıtılmaması için de çok doğru çalışılmaması gerekir. Buna yönelik olarak da muhalefet ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu''ndan benzer vaatler duyuyoruz'''' dedi.

AKP KAZANIRSA

Mevcut hükümetin seçimi tekrar kazanması halinde de olacakları yorumlayan Geçer, ''''Ancak mevcut iktidar bununla ilgili herhangi bir sinyal vermiyor ve bu yapılanların da doğru olduğunda ısrarlı. Eğer bu iktidar tekrar iktidar olursa bu kez kurda daha sert ve ciddi dalgalanmak göreceğiz diyebilirim'''' diye ekledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar