Kiracısını dava etti çıkan karara ikisi de şoke oldu!

Kiracısını dava etti çıkan karara ikisi de şoke oldu!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yıllarca devam eden mahkeme süreçlerine rağmen Ankara'da görülen bir dava 55 günde tahliye kararı ile neticelendi.

Ankara 5'inci Sulh Hukuk Mahkemesi'nde ev sahibi F.N.'nin 1 Mart'ta kiracısı U.T.'ye açtığı tahliye davası, 55 gün sonra görülen ilk duruşmada sonuçlandı. Mahkeme, kiracı hakkında tahliye kararı verdi.

KİRACISI ÇIKMADI MAHKEMEYE VERDİ

Çankaya Dikmen Mahallesinde 9 yıldır kirada oturan U. T.’den ev sahibi F. N. Kendisinin oturacağını söyleyerek evi boşaltmasını istedi. Bin 800 TL’ye kira ödeyen U.T. evden çıkmayı kabul etmedi. Ev sahibi de kiracısına dava açtı.

55 GÜNDE JET TAHLİYE

Ankara 5'inci Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülen dava 1 Mart'ta açıldı. 55 gün sonra yapılan ilk duruşmada karar verildi. 25 Nisan’da görülen davada ev sahibi haklı bulundu, tahliye kararı verdi.

ÜST MAHKEMEYE KAPALI OLARAK KARAR ALINDI

Mahkeme, kiracının ödediği aylık bin 800 lira kira bedelinin, TÜİK verileri uyarınca sulh hukuk mahkemelerinde görülen tahliye davaları için 2024 yılında 28 bin 250 TL olarak belirlenen istinaf sınırının altında olması ve ev sahibinin ihtiyacı olması nedeniyle bu kararı verdi.
Alınan Karar, üst mahkemeye de kapalı olarak netleşti. Normal şartlarda 2 yıl sürmesi beklenen dava sürecinin 55 günde tamamlanması iki tarafı da şaşırttı.

Öne Çıkanlar