Sanayi üretiminde büyük düşüş! Uzun zaman sonra ilk kez...

Sanayi üretiminde büyük düşüş! Uzun zaman sonra ilk kez...
Hükümetin seçim öncesi zorlandığı konulardan birisi işsizlik olurken, sanayi üretimine ilişkin açıklanan son verilen 2020 sonrası en kötü olarak tarihe geçti.

ALİ AYDIN / GÜNBOYU

Türkiye, pandemi sonrası sanayi üretiminde en kötü tabloyu gördü.

TÜİK, şubat ayı sanayi üretimi endeksi verilerini açıkladı. Verilere göre sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 8,2 azaldı. Ocak ayında üretim yüzde 4,6 artmıştı.

Yıllık bazda sanayi üretimi 2020 Mayıs ayı sonrasındaki en sert düşüşü yaşadı. 2020 Mayıs''ta sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18 azalmıştı.

Sanayinin alt sektörleri  incelendiğinde, şubat ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,2imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 8,2 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 4,5 azaldı.

EN SERT DÜŞÜŞ YAŞANDI

Sanayi üretimi aylık bazda ise yüzde 6 azaldı. Sanayi üretimi, ocak ayında aylık bazda yüzde 2 artmıştı. Sanayi üretimi, aylık bazda yüzde 6,7 daralmanın yaşandığı 2022 Temmuz ayı sonrasındaki en sert düşüşü yaşadı.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, şubat ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 11,2 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 6,6 azalırken, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 1,4 arttı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar