Selçuk Geçer dolar için tarih verdi! Dolar kuru alt üst olacak

Selçuk Geçer dolar için tarih verdi! Dolar kuru alt üst olacak
Türkiye'de piyasalar ve dolar kuru üzerine yaptığı yorumlarla tanınan ekonomist Selçuk Geçer, Youtube kanalında yaptığı yayın sırasında "Dolar ve ekonomiyi darmağın edecekler" ifadelerini kullandı.

Aylardır 19 liranın altında yatay bir seyir izleyen dolar kuru, depremlerin ardından yukarı yönlü bir harekete başlamış, Merkez Bankası''nın arka kapıdan piyasalara 7 milyar dolarlık sıcak para müdahalesi sonrasında yeniden eski pozisyonuna çekilmişti. 

Geçmiş yıllarda yaptığı sansasyonel dolar yorumları ile tartışmalara neden olan Selçuk Geçer, ABD Merkez Bankası (FED) başta olmak üzere, Avrupa Merkez Bankası ve birçok ülkenin ekonomi politikalarında vereceği kararların açık ve net ortada olduğunu aktararak, dolar kurunda seçimlere kadar bir değişiklik yaşanmayacağını belirtti. 

Geçer, FED''in önümüzdeki 3 toplantıda da 25 baz puanlık faiz artırımı yaparak, toplamda 5.25 ile 5.50''lik bir faiz aralığına yükseleceğini ve bunun Türkiye''deki dolar kurunu yukarı çekmek için baskı yaratacağını ifade ederken, bu gelişmelere karşın yine de AKP''nin seçimlere kadar elindeki bütün aygıtlarla doları baskılayacağını ve 14 Mayıs''a kadar dolar kurunda gözle görülür bir yükselişin yaşanmasının güç olduğunu belirtti.

DOLAR SEÇİMLERDEN SONRA UÇUŞA GEÇECEK

Eski FED başkanının faiz konusundaki sözlerine yer veren Geçer, FED kararlarının başta Türkiye olmak üzere gelişmekte olan ülkelerde hayati bir öneme sahip olduğunun altını çizerek, mevcut ekonomik politikaların yalnızca seçimlere kadar devam ettirilebileceğini iddia etti. Taşıma su ile değirmen yürümez ifadelerini kullanan Geçer, "Şu anda Türkiye''de reel sektörde 25 lirayı geçmiş bir dolar kuru var. İhracatçılar doların gerçekte yükselmesine karşın bu yükselişin tabelaya yansımamasından şikayetçiler. AKP, her şeye rağmen seçimlere kadar doları baskılayacak. 

Bu nedenle ben, 14 Mayıs''a kadar dolardan uzak durulması gerektiğini düşünüyorum. Seçimlerin vaktinde yapılması halinde ise, kimin kazanacağına göre dolar kurunun kaderi belli olacak. Mevcut ekonomik politikaların devam etmesi halinde ise, halihazırda 25 lira olan dolar kuru haziran ayında gerçek seviyesine yükselir. Yıl sonunda ise 36 liraları görmek benim için sürpriz olmaz" dedi. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar