İYİ Parti'den YSK'ya çağrı! Yabancı uyruklu seçmen sayısını açıklayın

İYİ Parti'den YSK'ya çağrı! Yabancı uyruklu seçmen sayısını açıklayın
İYİ Parti'de Manisa'nın Yunusemre İlçe Başkanlığı görevini yürüten Tufan Akan, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler öncesi her ilde oy kullanacak yabancı uyruklu seçmen sayısının açıklanması gerektiğini söyledi.

Akan, “Yetkili kurumlar, spekülasyona yol açılmaması için seçimlerde oy kullanacak yabancı uyruklu seçmen sayısını açıklamalıdır. Manisa Valiliği ve Manisa İl Seçim Kurulu’ndan da açıklama bekliyoruz” diyerek yetkilileri göreve çağırdı.

14 Mayıs 2023’te yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, yabancı uyruklu seçmenlerin sayısının açıklanması gerektiğini belirtti. 

“HER ŞEYDEN ÖNCE ŞEFFAF OLUN”

İYİ Partili Akan, “Türkiye’nin en kritik seçimlerine 2 ay gibi kısa bir süre kaldı. Seçmen listeleri askıya çıkacak, ardından itiraz süreci başlayacak. Sosyal medyada da, hayatın içinde de oldukça tartışılan bir konu da yabancı uyruklu seçmenler. Özellikle ülkemize kaçak yollardan giren Suriyelilere vatandaşlık verildiği ve seçimlerde oy kullanacağı iddiaları kamuoyunun malumudur. Bu seçimlerde her şeyden önce şeffaflık talebimiz var” dedi. 

“TÜRK MİLLETİNİN SAYILARI BİLMEYE HAKKI VAR”

Akan son olarak şu ifadeleri kullandı, “Ülkemize kaçak yollarla giren, ülkelerinde hangi suça karıştığı belli olmayan milyonlarca kişi var. Türk milleti bu kişilerin kaçına vatandaşlık verildiğini, kaçının oy kullanma hakkı olduğunu bilmek istiyor. Spekülasyonlara mahal verilmemesi için seçimlerde oy kullanacak yabancı sayısını açıklamalıdır. Manisa Valiliği ve Manisa İl Seçim Kurulu’ndan da açıklama bekliyoruz”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar