Anadolu’nun lezzetleri Muş'ta vatandaşlarla buluştu

Anadolu’nun lezzetleri Muş'ta vatandaşlarla buluştu

Türkiye’nin farklı bölgelerindeki lezzetlerin buluştuğu yöresel ürün pazarı, Muşlular tarafından yoğun ilgi gördü.

Türkiye'nin zengin gastronomik mirasını sergileyen ve kent meydanında kurulan bu pazar, Muş’ta büyük ilgi topladı. Ülkenin dört bir yanından gelen eşsiz lezzetlerin bir arada sunulduğu bu pazarlar, renkli görüntüleri ve çeşitli tatlarıyla dikkat çekti.

Ege Bölgesi’nin zeytinyağları, Akdeniz’in narenciyeleri, Güneydoğu Anadolu’nun baharatları ve tatlıları, Karadeniz’in çay ve fındıkları, İç Anadolu’nun tahılları ve peynirleri gibi birçok yöresel ürün, pazar tezgâhlarında sergilendi. Hem üreticiler hem de tüketiciler için önemli bir buluşma noktası olan bu pazarlar, geleneksel ürünlerin tanıtımı ve korunması açısından büyük bir önem taşıyor.

Yöresel tatları deneme fırsatı bulan ziyaretçiler de alışveriş yapma imkanı buldu. Kent meydanında açılan yöresel ürün pazarında tezgah açan pazarcılardan Yasin Tarhan, tüm Muş halkını pazara davet ederek, "Trabzon’dan geldik. Yöresel ürünlerimizi Muşlularla buluşturduk. Ürünlerimiz tamamen organik. Peynir ve ekmek çeşitlerimizin yer aldığı pazarımıza tüm Muş halkını bekliyoruz” dedi.

Pazarda tezgah açan bir diğer esnaf Filiz Dilli de Trabzon Beşikdüzü ilçesinden geldiklerini ve yöresel ürünleri Muş halkıyla buluşturduklarını belirtti.

Yöresel ürün pazarını ziyaret eden ve alışveriş yapan Mehmet Özmen, “Varto ilçesinden geldim. İlimizde böyle bir pazarın açılması çok güzel oldu. Burada güzel ve lezzetli ürünler var. Özellikle peynirleri çok beğendim” diye konuştu.

Yöresel ürün pazarlarının hem ekonomik hem de kültürel anlamda büyük bir değer taşıdığını vurgulayan pazarcılardan İlhan Yılmaz, Türkiye’nin dört bir yanından gelen lezzetlerin buluştuğu bu pazarlara yoğun ilgi olduğunu belirterek, "Afyon'dan geldim. Gaziantep, Şanlıurfa, Osmaniye ve Hatay’dan ürünlerimiz var. Muş halkının ilgisi çok iyi. Çok memnun kaldık” ifadelerini kullandı.