Seçimi kaybettikten sonra iftar çadırını kapatmışlardı: Fatih Portakal canlı yayında ateş püskürdü

Seçimi kaybettikten sonra iftar çadırını kapatmışlardı: Fatih Portakal canlı yayında ateş püskürdü
Sancaktepe Belediyesi’ni kaybeden AKP’nin, seçimden hemen sonra Belediye tarafından vatandaşlara yemek dağıtılan iftar çadırını açmaması tartışma yaratmıştı. Gazete Fatih Poratakal’da konuya ilişkin sert eleştiriler geldi.

İstanbul’da yerel seçimlerin kritik noktalarından olan Sancaktepe'de seçim sonuçlarından sonra dikkat çeken olaylar yaşandı. Özellikle AKP'nin uzun yıllardır yönettiği ilçede, bu seçimler öncesinde adaylar arasında büyük rekabet yaşandı. Öte yandan eski başkan Şeyma Döğücü'nün seçim kampanyasında ortaya koyduğu vaatler ve sonrasında yaşananlar, tartışmaları da beraberinde getirdi.

gkks4pewgaal3zl.jpg

Döğücü'nün, emeklilere yönelik market alışverişi için ayda 2 bin TL bütçe içeren 'Sancaktepe Emekli Kart' ve ev kadınlarına her ay yarım gram altın dağıtma vaatleri, seçim sürecinde büyük ilgi gördü. Ancak seçim sonrasında ortaya çıkan bir skandal, tartışmaları da beraberinde getirdi.

Seçimi kesin olmayan sonuçlara göre CHP'li rakibi Alper Yeğin'e kaybeden Döğücü'nün, seçim sonrası iftar çadırını açmaması tepkilere yol açtı.

PORATAKAL'DAN ÇOK SERT TEPKİ

Sözcü TV'nin haberine göre çadırın açılmaması üzerine çadıra gelenler geri dönmek zorunda kaldı. Gazeteci Fatih Portakal, konuyla ilgili olarak canlı yayında sert ifadeler kullanırken, "AK Partili Başkan kazanacağını düşünüyordu. İnsanlara güzel, şirin görünmek için de Sancaktepe'de iftar çadırları falan kurdu. Koltuğu kaybetti, çadırı da kaldırdı" ifadelerini kullandı.

640xauto-1.webp

Portakal, tepkisini devam ettirirken "Böyle siyasetçilerin de siyaset çöplüğüne atılması gerekiyor. Kimilerinin içleri ne kadar kötü ya. Kötü olduğu için zaten Allah bu şekilde bunlara dersini veriyor" dedi.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA GELDİ

Bu gelişmelerin ardından Sancaktepe Belediyesi'nden bir açıklama geldi. Belediye yetkilileri, iftar çadırının seçimin ertesi günü neden açılmadığına ilişkin iddiaları kesin bir dille yalanladı. Haberler.com'a konuşan yetkililer, "Seçimi kaybettikleri için çadırı kapattıkları" iddialarını reddederken, "İftar çadırında görevli arkadaşlarımız seçim gecesi geç saatlere kadar çalıştı. Dün de idari izinli sayıldıkları için iftar çadırımızı açamadık. Bugün çadırımız açıktır. Bütün ilçe halkını bekleriz" şeklinde açıklamada bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar