CHP’den devrim niteliğinde yerel yönetimler planı: Belediye başkanlarına bu dersler verilecek

CHP’den devrim niteliğinde yerel yönetimler planı: Belediye başkanlarına bu dersler verilecek
31 Mart seçimleri sonrası tarihi bir zafer kazanan CHP, "yerel yönetimler" için yeni bir çalışma planı oluşturdu.

Sözcü'nün haberine göre, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), zaferle çıktığı belediyelerde yenilikçi adımlar atmaya hazırlanıyor. Parti, belediyelerin daha etkin ve verimli bir şekilde yönetilmesi için kapsamlı bir plan hazırladı. Bu plan kapsamında, uzun yıllar Eskişehir'i yöneten ve koltuğunu bırakan Yılmaz Büyükerşen'in de dahil olduğu CHP'li belediyelerde önemli değişiklikler öngörülüyor.

Parti bünyesinde yerel yönetimlerin daha etkin bir şekilde işleyişini sağlamak amacıyla bir yerel yönetim üniversitesi kurulması planlanıyor. Bu üniversitede, seçilen CHP'li belediye başkanlarına çeşitli eğitimler verilerek belediyelerin yönetiminde daha profesyonel bir yaklaşım benimsenmesi hedefleniyor.

"SAYIŞTAY DENETÇİLERİNDEN OLUŞAN TEFTİŞ KURULU KURULACAK"

Ayrıca, belediyelerin harcamalarının daha şeffaf bir şekilde denetlenmesi için önemli bir adım atılıyor. Parti, kendi denetim mekanizmasını oluşturarak emekli Sayıştay denetçilerinden oluşan bir teftiş kurulu kuracak. Bu kurul, partili belediyeleri düzenli olarak denetleyerek harcamaların yasalara uygun bir şekilde yapıldığından emin olacak.

SOSYAL BELEDİYECİLİK ODA NOKTASI OLACAK

Sosyal projelerin daha etkin bir şekilde hayata geçirilmesi için de ortaklaşa çalışma ve standartların belirlenmesi önemseniyor. Özellikle öğrenci yurtları, kreşler, lokantalar gibi sosyal hizmetlerin daha geniş kitlelere ulaşması ve kaliteli hizmet sunulması için çalışmalar yapılacak. Her CHP'li belediyenin belirli bir standartta hizmet sunması sağlanarak vatandaşların yaşam kalitesinin artırılması hedefleniyor.

Son olarak, belediye başkanlarının performanslarının bilimsel metotlarla değerlendirilmesi ve başarı ölçümlerinin yapılması da planlar arasında yer alıyor. Bu sayede, belediye başkanlarının performanslarının objektif bir şekilde değerlendirilmesi ve gerektiğinde gerekli önlemlerin alınması sağlanacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar