Seçim öncesi İstanbul'a özel kentsel dönüşüm paketi: AKP’den hibe ve kredi kararı!

Seçim öncesi İstanbul'a özel kentsel dönüşüm paketi: AKP’den hibe ve kredi kararı!
AKP, İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri kapsamında, mülk sahiplerine ve kiracılara sağlanacak finansal yardım miktarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, mülk sahipleri bir konut için en fazla 700 bin lira hibe ve aynı miktarda kredi alabilecekler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yürürlüğe giren bir karar ile AKP'nin kentsel dönüşüm çabalarını desteklemek amacıyla başlattığı "Yarısı Bizden" kampanyasının destek paketi duyuruldu.

Cumhur İttifakı İBB Adayı Murat Kurum'un seçim vaatleri arasında yer alan projenin kentsel dönüşüm sürecindeki vatandaşlara destek sunması bekleniyor.

Bu yeni kararla birlikte, kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerine 700 bin TL'ye kadar hibe ve 700 bin TL'ye kadar kredi imkanı sağlanacak. Ayrıca, kentsel dönüşüm sürecinde evi dönüşüme giren kiracılara da bir kereye mahsus ve karşılıksız olarak 100 bin TL kira desteği sunulacak. Toplamda ise 1,5 milyon TL'lik bir destek paketi açıklandı.

Kararın yürürlüğe girmesiyle birlikte, kredi vadesi 10 yıl olarak belirlendi ve ilk 12 taksitte faiz uygulanmayacak. Ayrıca iş yerleri için de 350 bin TL'ye kadar hibe ve kredi desteği sağlanacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bu destek paketinin kentsel dönüşüm sürecini hızlandıracağını belirterek, 700 bin TL hibe, 700 bin TL kredi ve 100 bin TL tahliye desteği olmak üzere toplamda 1,5 milyon TL'lik bir destek sunacaklarını sosyal medya üzerinden duyurdu.

1708642903181-screenshot-51-y0uh.webp

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar