AYM’nin yeni Can Atalay kararı sonrası MHP’den 85. madde tepkisi: Bu karar açık bir mesajdır

AYM’nin yeni Can Atalay kararı sonrası MHP’den 85. madde tepkisi: Bu karar açık bir mesajdır
MHP’li Feti Yıldız, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesiyle ilgili kararını eleştirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesiyle ilgili başvuruları "yetkisizlik" nedeniyle reddetmesine tepki gösterdi.

Atalay'ın avukatları ve CHP, cezaevinde bulunan Atalay'ın AYM'nin 2 kararına rağmen tahliye edilmeyip TBMM'de vekilliğinin düşürülmesi üzerine tekrar AYM'ye başvurmuştu. Ancak AYM, iki başvuruda da karar verilmesine yer olmadığına hükmetti.

"AYM, TBMM'Yİ TANIMIYORUZ DEDİ"

Feti Yıldız, AYM'nin başvuruları "yetkisizlik" nedeniyle reddetmesi gerektiğini, AYM'nin kararındaki gerekçesinin kanuna aykırı olduğunu savundu. Yıldız, "Anayasa Mahkemesi, Anayasaya bağlı kalmama tavrını sürdürüyor" dedi.

AYM'nin bu kararla TBMM'yi tanımadığını öne süren Yıldız, "Ancak Anayasa Mahkemesi çoğunluğunun Anayasa 85’e göre ret kararları vermek yerine keyfi bir yaklaşımla verdiği bu karar açık bir mesajdır. Anayasa Mahkemesi çoğunluğu bu kararı vererek Mecliste tamamlanmış düşme merasimini de tanımıyoruz demektedir. Anayasa Mahkemesi çoğunluğu bu kararının gerekçesinde ne yazarsa yazsın Anayasayı ve TBMM’yi tanımayan bu kararını hukukileştiremez, meşrulaştıramaz" şeklinde konuştu.

fetii.jpg

fetiii.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar