Şampiyonlar Ligi’nde dev final! Peki maç nerede, hangi kanalda, saat kaçta?

Şampiyonlar Ligi’nde dev final! Peki maç nerede, hangi kanalda, saat kaçta?
İki büyük futbol kültürü bu akşam, UEFA Şampiyonlar Ligi final maçında karşı karşıya gelecek. Maç saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak? İşte detaylar…

Dünya ve Avrupa futbolunun, kulüp düzeyindeki en önemli turnuvasının finalinde, Liverpool ile Real Madrid, bu akşam Türkiye saatiyle 22.00''de Fransa''nın başkenti Paris''teki Stade de France''ta karşılaşacak.

Liverpool - Real Madrid Şampiyonlar Ligi finali şifresiz yayın ile EXXEN ve TV 8 ekranlarında olacak

Real Madrid 35''inci şampiyonluğa çok yakın - Son Dakika Haberleri

 

KARŞILAŞMAYA İLİŞKİN NOTLAR

İngiliz devi ve İspanyol devi atasında oynanacak olan bu akşamki finalle beraber birbirlerine 9''uncu kez rakip olacaklar. İki takım daha önce 8 defa karşılaştı. Bu karşılaşmaların 4''ünü Real Madrid, 3''ünü ise Liverpool kazandı. Bir maç ise berabere bitti. Real Madrid 10, Liverpool ise 8 gol attı.

Turnuvanın tarihinde üçüncü kez Real Madrid-Liverpool finali oynanacak. Taraflar arasındaki ilk final karşılaşma, 1981''de Paris''te oynandı. Liverpool sahadan 1-0 galibiyetle ayrılarak kupayı müzesine götürdü. 2018''de oynanan finalde ise Madrid ekibi 3-1''lik skorla galip ayrılarak kupayı almıştı.

İki takım son olarak 2020-21 sezonu Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde karşı karşıya geldi. Real Madrid, Alfredo Di Stefano Stadı''nda oynanan ilk ayağı 3-1 kazandı. Liverpool''un sahası Anfield Stadı''ndaki rövanş maçı ise 0-0 bitti.

Liverpool evinde Villarreal''i 2-0 mağlup etti - Son Dakika Futbol Haberi

FİNAL BAŞARILARI

Bu akşam oynanacak karşılaşmayla beraber Real Madrid 17, Liverpool ise 10. kez Şampiyonlar Ligi''nde finalde boy gösterecek. Turnuva tarihinin en başarılı takımı Real Madrid daha önce bu organizasyonu 13 kez şampiyon olarak tamamladı. Liverpool''un ise 6 şampiyonluğu bulunuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar