Vee... Hasret sona eriyor, futbol ''Süper'' maçlarla dönüyor!

Vee... Hasret sona eriyor, futbol ''Süper'' maçlarla dönüyor!
Avrupa'da yarın oynanacak olan Süper Kupa maçlarıyla iki aylık ara sona eriyor.

Vee... Hasret sona eriyor, futbol ''Süper'' maçlarla dönüyor!

Türkiye, İngiltere, Hollanda, Almanya ve Portekiz''de 2022-2023 sezonu ön gösterimi niteliğindeki Süper Kupa karşılaşmaları ile yeni sezon başlıyor.

Yenilenen kadrolarıyla kendi liglerinin lig ve kupa şampiyonları görücüye çıkıyor. 

Yeni sezonun ilk santrası TSİ ile 19.00''da Leicester şehrindeki King Power Stadı''nda yapılacak.  İngiltere Premier Lig''in son şampiyonu Manchester City ile Federasyon Kupası''nın galibi  Liverpool, İngiltere tarihin 100. Community Shield kupasını müzelerine götürmek için mücadele edecek.

CITY''DE HAALAND LIVERPOOL''DA NUNEZ TRANSFERLERİ ÖNE ÇIKIYOR

Son yılların seyir zevki açısından en keyif veren iki takımı Manchester City ve Liverpool bir kez daha karşılacağı mücadelede  Josep Guardiola yönetimindeki Manchester''ın mavi yakasında Raheem Sterling, Gabriel Jesus ve Oleksandr Zinchenko ile yollar ayrılırken; Erling Haaland''ın yanı sıra Kalvin Phillips''i de kadrosuna kattı. Sadio Mane''nin boşluğunu Darwin Nunez ile dolduran Liverpool ise 2006''dan bu yana hasret kaldığı kupayı 16. kez kazanmanın hesaplarını yapıyor.

SÜPER KUPA ATATÜRK OLİMPİYAT''TA SAHİBİNİ BULACAK

İngiltere''deki dev maçın ardından gözler İstanbul''a dönecek ve Süper Lig''in son şampiyonu Trabzonspor ile Ziraat Türkiye Kupası''nı kazanan Demir Grup Sivasspor, Atatürk Olimpiyat Stadı''nda oynanacak olan mücadele saat 20.45''te başlayacak. 

Anthony Nwakaeme dışında koruduğu ana kadrosuna Trezeguet, Eren Elmalı, Doğucan Haspolat, Jens Stryger Larsen takviyelerini yapan bordo mavililer, Süper Kupa''yı üçüncü kez kazanmak istiyor. Moussa Konate, Olarenwaju Kayode, Ahmet Oğuz, Fayçal Fajr ile yollarını ayıran Yiğidolar ise kadrosuna Murat Paluli, Robin Yalçın, Karol Angielski kattı. Sivasspor ilk Süper Kupa finalinde kupayı müzesine götürmek istiyor. 

HOLLANDA''DA DEV MAÇ: AJAX-PSV

Avrupa futbolunda bir diğer Süper Kupa heyecanı, Hollanda''da gerçekleşecek. Dünyanın önde gelen maçları arasında yer alan Ajax-PSV mücadelesi başkent Amsterdam''daki Hollanda futbolunun efsane adamı Johan Cruyff''un adını taşıyan Johan Cruyff  Arena''da oynanacak ve TSİ 21.00''de başlayacak.

 Yeni teknik direktörleriyle sezonun ilk kupasını kazanmak isteyen iki takımda Ajax''ta Manchester United''a giden Erik ten Hag''ın yerine Alfred Schreuder, PSV''de ise Benfica''nın başına geçen Roger Schmidt''in yerine Ruud van Nistelrooy yeni sezonda takımları çalıştıracak. 

Lisandro Martinez, Sebastien Haller, Ryan Gravenberch, Noussair Mazraoui, Nicolas Tagliafico gibi önemli isimlere veda eden Ajax; Steven Bergwijn, Calvin Bassey, Brian Brobbey''a imza attıran Ajax, Süper Kupa''da 10. zaferini kazanmayı amaçlayacak.

Takımdan ayrılan geçen sezonun yıldızları Eran Zahavi ve Mario Götze''den oluşan boşluğu  Guus Til ve Luuk de Jong ile dolduran Hollanda Kupası''nın son şampiyonu PSV ise Süper Kupa''da 13. kez mutlu sona ulaşmak istiyor.

LEWA''SIZ İLK RESMİ MAÇ

Almanya''da TSİ 21.30''da başlayacak Süper Kupa karşılaşmasında, Leipzig ile Bayern Münih mücadele edecek. Leipzig şehrindeki Red Bull Arena''da oynanacak olan mücadelede Leipzig''in ilk kupasını kazanmanın Bayern Münih''de 10. şampiyonluk için kıyasıya bir mücadele içinde olacak.

"Süper makine" Robert Lewandowski''nin ayrılığına rağmen Matthijs de Ligt, Sadio Mane, Mathys Tel, Ryan Gravenberch ve Noussair Mazraoui transferleriyle gücüne güç katan Baviyera ekibi, Almanya''daki her organizasyonda olduğu gibi Süper Kupa''da da favori. Kadronun önemli parçalarından Tyler Adams ve Nordi Mukiele ile yollarını ayıran Leipzig ise şu ana kadar dikkati çeken tek transferi Xaver Schlager ile sezona giriş yapacak.

PORTO-TONDELA GECENİN SON MÜCADELESİ

Gecenin son 90 dakikası Portekiz''in Aveiro şehrinde oynanacak. Yerel saatle 22.45''te başlayacak olan mücadelede geçen sezonun lig ve kupa şampiyonu Porto, kupa finalisti Tondela ile Aveiro Belediye Stadı''nda karşılaşacak.

Yeni sezon öncesi Vitinha ve Fabio Vieira''yı yüksek bonservis bedelleriyle gönderen, kadrosuna David Carmo ve Gabriel Veron''u katan Porto, Süper Kupa''yı 23. kez kazanmaya çalışacak. Portekiz Kupası''nda final oynama başarısı göstermesine rağmen ikinci lige düşen ülkenin mütevazı takımlarından Tondela ise tarihinde ilk defa Süper Kupa''da boy gösterecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar