Saadet-Gelecek grubundan İYİ Parti'yi kızdıracak hamle! Gözünü bu iki vekile dikti

Saadet-Gelecek grubundan İYİ Parti'yi kızdıracak hamle! Gözünü bu iki vekile dikti
Hasan Bitmez'in ölümünün ardından grubu düşen Saadet Partisi ve Gelecek Partisi'nin İYİ Parti'den istifa eden iki milletvekilden birini transfer etmek istediği ortaya çıktı.

TBMM Genel Kurulu’nda kürsüde yaptığı konuşma esnasında fenalaşan ve yere yığıldıktan sonra hastaneye kaldırılıp yoğun bakıma alınan Saadet Parti Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez hayatını kaybetti.

Bitmez’in ölümünün ardından Meclis’teki tüm dengeler değişirken, Saadet-Gelecek Grubu düştü. Grup kurabilmek için 20 milletvekiline ihtiyaç koşulunun koşulunun sağlanması için bağımsız bir milletvekilinin transfer edilmesinin gündemde olduğu ortaya çıktı.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, İYİ Parti’den istifa ettikten sonra yoluna bağımsız olarak devam edeceğini açıklayan İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu’nun Saadet Partisi’ne geçmesi en muhtemel isim olduğu iddia edildi. Yine İYİ Parti’den istifa ettikten sonra Meclis’te bağımsız olma kararı alan milletvekillerinden Ümit Dikbayır’ın da teklif götürülmesi halinde bu seçeneği değerlendirebileceği öne sürülüyor.

İttifakın kurulmasında önemli rol sahibi olan CHP’nin ise süreci yakından takip ettiği ifade edildi. Parti kaynaklarından alınan bilgilere göre, yasama faaliyetlerinin daha etkin yürütülmesi gibi birçok konuda TBMM’deki Saadet-Gelecek Grubu’nun bulunmasının önemli olduğuna dikkati çekildi.

MECLİS'TE GRUP KURMAK İÇİN EN AZ 20 MİLLETVEKİLİ ŞART

Bir siyasi partinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grup kurması için en az 20 milletvekiline sahip olması gerekiyor.

14 Mayıs’ta yapılan genel seçimde CHP listelerinden seçime giren ve 10’ar milletvekili çıkaran Saadet ve Gelecek partileri, Temmuz ayında Meclis’te ortak grup kurma kararı vermişti.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar