Rüya gerçek oldu: Arjantin Dünya Kupası'nı kazandı!

Rüya gerçek oldu: Arjantin Dünya Kupası'nı kazandı!
Katar'da düzenlenen FIFA 2022 Dünya Kupası'nın final karşılaşmasında Arjantin, rakibi Fransa'yı normal süresi ve uzatma dakikaları 3-3 biten karşılaşmada penaltı atışları ile mağlup ederek kupaya ulaşan taraf oldu. Arjantin'de son penaltı atışından sonra tüm oyuncular Messi'nin yanına koştu ve galibiyeti ağlayarak kutladı.

RÜYA GERÇEK OLDU! ARJANTİN DÜNYA KUPASI ŞAMPİYONU

2022 FIFA Dünya Kupası''nın final karşılaşmasına etkili bir oyun ile başlayan Arjantin, 22. dakikada Di Maria''ya ceza sahasında yapılan faul ile penaltı kazandı. Penaltı atışını gole çeviren Lionel Messi, takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarının ilerleyen dakikalarında etkili oyununu sürdüren Arjantin, hızlı hücumda topu Di Maria ile buluşturdu ve farkı ikiye çıkardı. 

Maçın 80. dakikasına kadar Arjantin kalesine gitmekte zorluk yaşayan Fransa için her şey Otamendi''nin yaptığı penaltı sonrası değişti. Penaltı atışını gole çeviren Mbappe ile moral bulan Fransa''nın son 10 dakikadaki oyunu ilk 80 dakika ile adeta gece ve gündüz gibi farklıydı. Üst üste ataklarla Arjantin defansını bunaltan Fransızlar, Mbappe''nin şık vuruşu ile skorda eşitliği yakaladı. 

UZATMALARA KALP DAYANMADI

2-2''lik eşitlikle uzatmalara giden karşılaşmanın ilk 15 dakikalık uzatma bölümüne sessizlik hakimdi. 2. uzatmalara Lionel Messi''nin golüyle başlayan Arjantin''de gol sonrası oyuncular dakikalarca göz yaşlarını tutamadı. Kupayı kazanmaya çok yaklaşan tangocuların hayallerini yıkan isim yeniden Kylian Mbappe oldu. 116. dakikada Mbappe''nin vurduğu şut rakip savunmanın eline çarpması sonrası Fransa maçta 2. kez penaltı atışı kazandı. Penaltı atışını başarılı şekilde ağlara gönderen Mbappe bir dünya kupası finalinde 3 gol atan tarihteki ilk oyuncu oldu. 

PENALTI ATIŞLARIYLA RÜYA GERÇEKLEŞTİ

Penaltı atışlarına Arjantin''in file bekçisi Emiliano Martínez damga vurdu. Fransız futbolculara geçit vermeyen kaleci takımını şampiyonluğa taşıyan isim oldu. Futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi oyuncuları arasında tartışılan Lionel Messi ise koleksiyonundaki tek eksik parça olan Dünya Kupası''nı da kazanarak mükemmel kariyerine büyük bir başarı daha ekledi. 

ALTIN AYAKKABI MBAPPE''NİN

Dünya Kupası tarihinde bir final karşılaşmasında ilk kez hat-trick yapan Fransız oyuncu, aynı zamanda attığı 8 gol ile 2022 FIFA Dünya Kupası''nın en golcü ismi olarak altın ayakkabıyı elde etti. Genç oyuncu sadece 23 yaşında toplamda 12 dünya kupası golü atarak da Dünya kupaları tarihinde 16 gol ile zirvede bulunan Miroslav Klose''nin rekoru için en büyük tehdit olduğunu hatırlattı. 


"MİLLİ TAKIMI BIRAKMIYORUM"

Kupa töreninden sonra açıklama yapan Lionel Messi, bir dünya şampiyonu olarak milli takıma devam etmek istediğini ve şu an için milli takımı bırakmayacağını açıkladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar